Published On: Sun, Sep 8th, 2013

Papa Franjo okupio mase protiv rata u Siriji

Deseci tisuća vjernika sinoć su na Trgu sv. Petra u Rimu sudjelovali u četverosatnoj molitvi za mir u Siriji koju je predvodio papa Franjo.

Vatikan procjenjuje kako se na trgu okupilo oko sto tisuća ljudi, što znači kako je papina molitva najveće okupljanje otkad je najavljena vojna intervencija zapadnih sila na čelu SAD-om.

Papa je pozvao sve ljude svijeta na post i molitvu za mir tijekom jučerašnjega, a na više mjesta u svijetu, poput Jeruzalema i Mumbaija, u molitvi su se okupile tisuće ljudi.

Papa prozvao “one koji služe idolima dominiranja i moći, a ratom uništavaju Božje djelo”

Papa je veći dio sinoćnje molitve proveo u tišini, ali je tijekom svoga govora molio za mir te prozvao “one koji služe idolima dominiranja i moći, a ratom uništavaju Božje djelo”.

“Večeras molim Gospodina da mi, kršćani, ali i braća i sestre drugih religija te svaki muškarac i žena dobre volje snažno podviknu: Nasilje i rat nikada neće biti put prema miru!”, rekao je.

“Neka zveckanje oružja prestane. Rat uvijek označava propast mira. On je uvijek poraz čovječanstva”, rekao je, prenose strani mediji. Vijest o papinoj molitvi u većini je zapadnih medija došla u drugi plan, dok se na naslovnicama uglavnom nalaze pozivi državnika na rat “koji će Siriji donijeti mir”.

Foto: Guliver Image / Getty
Dnevnik.ba