Published On: Pon, ruj 27th, 2021

PAPA FRANJO: Ne zatvarajmo oči pred nadom migranata da će ponovno početi živjeti

Papa Franjo u nedjelju je u povodu Svjetskog dana migranata i izbjeglica na kraju tradicionalnog Angelusa pozvao na “svijet koji će biti još uključiviji”.

Pozvani smo na izgradnju još uključivijeg svijeta koji nikoga ne isključuje – poručio je Papa s prozora apostolske palače na kraju Angelusa, javlja Jutarnji.hr.Poistovjećujem se sa svima onima koji u svijetu slave ovaj dan – istaknuo je Sveti Otac.

On je pozdravio na Trgu svetog Petra predstavnike brojnih stranih zajednica koji su razvili transparente.

Trebamo hodati zajedno, bez straha, držeći stranu najugroženijima: migrantima, izbjeglicama, raseljenima, žrtvama trgovine ljudima, napuštenima – rekao je Papa, poželjevši dobrodošlicu migrantima.

Migranti su jedna od glavnih tema njegova pontifikata, koji je započeo 2013.

I sam iz obitelji talijanskih migranata koji su se nastanili u Argentini, Papa je pozvao vjernike i turiste da razgledaju monumentalnu skulpturu u glini i bronci na Trgu svetog Petra čije je postavljanje organizirao u septembru 2019. godine, a predstavlja stotinu četrdeset migranata iz različitih zemalja, različitih vjera i iz različitih povijesnih razdoblja.

Ne zatvarajmo oči pred njihovom nadom da će ponovno početi živjeti – rekao je Franjo, koji je ranije općenitije osuđivao isključivanje i odbacivanje, “razloge brojnih velikih zala u povijesti, apsolutizma koji je često završavao diktaturama i golemim nasiljem nad onim što je drugačije”.

guest
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
kresimir
kresimir
10 mjeseci prije

popisam ti se na kapu !! TI NISI PAPA NSGO TALIJANSKI ZABAR I HERETIK !!!!

Igor
Igor
Šta ti kažeš na ovo?  kresimir
10 mjeseci prije

Kad je Vojtila, Hitler jungen, mogao biti Papa, može i ovaj.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Igor
10 mjeseci prije

sto ti je vojtila kriv..sssr platio bugarskog muslimana da puca u njega..

ŠOKAC
ŠOKAC
Šta ti kažeš na ovo?  kresimir
10 mjeseci prije

Dati papsku stolicu i predstavništvo Bozije na zemlji Popu Šimi iz Listice

Igor
Igor
10 mjeseci prije

Uz dužno poštovanje Papa, vodi ih sebi i u Evropu.

Mene kliču Haso_2
Mene kliču Haso_2
10 mjeseci prije

Nesrećo popovska, vodi ih sebi u južnu Ameriku – usreći malo i svoje Latinose a ne uvijek samo nas uzorite Europljane!!! Kad ovaj ode na kavicu kod svetog Petra, nadam se da će za novog Papu izabrati kakvog našeg efendiju iz Posušja ili Gruda – efendija jedino ne smije biti Ahdnamaš a sve ostalo ćemo mu oprostiti…

Last edited 10 mjeseci prije by Mene kliču Haso_2
Zoki
Zoki
10 mjeseci prije

Papa Fadile, ako muslimanski migranti u Europu dolaze s nadom u bolji život, onda se postavlja logično pitanje zašto od Europe stvaraju životni prostor identičan onome zbog kojeg su navodno migrirali u Europu? 

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Zoki
10 mjeseci prije

pogledaj zvijezde kako su svezane kometla brkljaca..e pa to je pomelo europu..pokupili sinko shushanj i ala svak za svojim poslom..

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
10 mjeseci prije

Hvaljen Isus i Marija!
Tako su mrmljali Izraelci Mojsiju kad su hodali kroz pustinju 40 godina u obecanu zemlju kao izvedeni narod i nisu vjerovali bili su zavrnute shije, sada zivu shirom svijeta i opet mrmljaju.
Kad se prominiklima ljeto za zimu..ichi ce u Canadu i Rusiju!

Anonimac
Anonimac
10 mjeseci prije

Globalistička prostitutka od pape!

Hodidjed
Hodidjed
10 mjeseci prije

Čuj “nada migranata”. Pa upita li se ovaj Lucifer koje su to nade migranata, koji su im ciljevi, šta bi oni najradije napravili i od njegovog Vatikana. O Benedikte nikad ti nećemo oprostiti što si ostavkom ovom Che Gevari omogućio poziciju pape.