Srijeda, 17 srpnja, 2024

PAPA: Europa bi trebala integrirati migrante, ali ne im širom otvoriti vrata

Must Read

Europa  bi trebala “integrirati” migrante koji dolaze na njenu teritoriju, ali ne “širom otvarati vrata na iracionalan način”, ocijenio je papa Franjo u razgovoru za francuski list La Croix u izdanju od utorka.

Na pitanje može li Europa “primiti toliko migranata”, Papa je odgovorio: “To je pravo i odgovorno pitanje jer se ne mogu širom otvoriti vrata na iracionalan način”.

Papa je 16. travnja posjetio otok Lesbos, ulaz za migrante u Europu, i vratio se s 12 Sirijaca u Vatikan što agencija France presse ocjenjuje snažnom gestom u trenutku dok Europa prolazi kroz migracijsku krizu koja je politički dijeli.

“Međutim, temeljno pitanje koje danas moramo postaviti je zbog čega ima toliko migranata”  kazao je papa Franjo.

“Inicijalni problem su ratovi na Bliskom istoku i u Africi i slabi razvoj na afričkom kontinentu, što dovodi do gladi”. Međutim, “najgore je getoizirati ih a trebalo bi ih, sasvim suprotno, integrirati”, rekao je Papa.

“U Bruxellesu, teroristi su bili Belgijci, djeca migranata, ali su dolazili iz geta. U Londonu, novi gradonačelnik (Sadiq Khan, sin pakistanskog imigranta) položio je zakletvu u katedrali i sigurno će ga primiti kraljica. To pokazuje koliko je važno da Evropa bude spremna na integraciju”, naglasio je Papa, prenosi Hina./HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Ljubuški – ponuda uz Trebižat sve primamljivija

Ljubuški privlači sve više gostiju sa svojom ponudom na Trebižatu. Kravica ili Koćuša odavno su poznata odredišta ljubitelja prirode...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -