VIŠE NIJE SMIJEŠNO Panika u Mostaru: Iz Mepas Mall-a evakuirali djecu zbog informacije o terorističkom napadu!

Djeca jedne mostarske osnovne škole u četvrtak su doživjela pravu dramu kada su pošla u kino sa svojim nastavnicima, jer je navodno jedna od nastavnica dobila informaciju da će u tržnom centru Mepas Mall gdje je smješteno i kino doći do terorističkog napada.

Jedna nastavnica je navodno dobila telefonski poziv od dobro obaviještene osobe koja joj je prenijela informaciju. Zavladala je panika. Djeca su izvođena iz kina, drugi koji su tek trebali doći dobili su informacije da ne dolaze. Dio osnovaca koji je tu bio s roditeljima navodno je ostao i pogledao film jer su shvatili da se radi o običnim glasinama i informacijama “rekla-kazala”. Više informacija o svemu jučer smo pokušali dobiti na info-pultu u Mepasu, ali su kazali da o ovome ne znaju ništa. Da je situacija ipak bila složena, govori i podatak da je cijeli slučaj morala provjeriti i policija.

Uključila se policija
Prema riječima glasnogovornika policije MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Ljudevita Marića, policija je dobila informacije da je došlo do panike i informacija o dojavi o bombi u dječjoj igraonici u Mepasu. “Provjerili smo sve i ispostavilo se da je riječ o širenju dezinformacija. Nije bilo nikakve dojave o bombi. Lažne informacije su se proširile od usta do usta, a što je bio motiv, mi nismo ulazili u to”, kazao je Marić.
On je dodao da je u Mostaru, kao i u ostalim gradovima u BiH, nakon terorističkog napada pojačan policijski nadzor.

Zabrinutost
Strah od mogućih terorističkih napada u BiH postao je ogroman nakon posljednjeg napada u Zvorniku gdje je pripadnik vehabijskog pokreta Nerdin Ibrić prošlog ponedjeljka u napadu na Policijsku postaju uz povike: “Alahu ekber” ubio jednog i ranio dvojicu policajaca te je ubijen.

Sama činjenica da je broj pripadnika radikalnih pokreta u BiH porastao te da policijske i obavještajne strukture ne vladaju situacijom niti ih drže pod nadzorom ulijeva ogromno nepovjerenje i strah kod građana BiH. Podijeljenost policijskih agencija, loša koordinacija i nepostojanje kapaciteta koji će se nositi s ovakvim izazovima razlozi su za dodatnu zabrinutost i strah.