Published On: Sri, ožu 25th, 2020

PANIKA U INSTITUCIJAMA FBIH Zaraženi Jašarspahić bio na proširenoj sjednici Vlade F BiH i Ekonomsko-socijalnog vijeća

Nakon što je utvrđeno da je i predsjednik Gospodarske komore Federacije BiH Mirsad Jašarspahić pozitivan na koronavirus u institucijama Federacije BiH uslijedila je svojevrsna panika.

Jašarspahić, naime, testiran je tek jučer, i to na njegovo insistiranje, a bio je u kontaktu sa zaraženim direktorom “Igmana” Đahidom Muratbegovićem 13. ožujka. No, tek 19. ožujka je odlučio otići u samoizolaciju nakon informacije da je Muratbegović pozitivan. Alarmantno je da je Jašarspahić 19. ožujka, prije nego što se izolirao, bio na sjednici Ekonomsko-socijalnog vijeća (ESV), a tri dana ranije i na proširenoj sjednici Vlade FBiH.

Ovu informaciju potvrdio je za “Avaz” i Edhem Biber, predsjedavajući ESV-a.

– Točno je da je bio. On je bio na sjednici s izaslanstvom poslodavaca. To je bilo 19. ožujka. Ja uopće ovo nisam znao. Mogu samo reći da je ovo krajnje neodgovorno. Na sjednici je bilo 25 osoba. Sada ćemo vidjeti što će biti. Neki koji su bili blizu njega najavili su da će se testirati, neki su se testirali. Poput premijera Fadila Novalića, ministra Nermina Džindića, Zlatka Hurtića. Ja zaista ne znam kad je trebao u samoizolaciju, ali ovo je zaista nevjerojatno – kaže Biber.

I sam Jašarspahić potvrdio je za “Avaz” da je bio na sjednici ESV-a, kao i tri dana ranije na tematskoj sjednici Vlade Federacije.

– Jesam, bio sam. Zvao sam odmah sve predstavnike poslodavaca da im javim da sam pozitivan. Jutros sam zvao kolege koji su sjedili do mene da znaju. Neki su se već testirali. Ja sam imao sastanak s Muratbegovićem 13. ožujka i nisam znao ništa o zarazi – rekao je Jašarspahić.

Potvrdio je i da je bio na proširenoj sjednici Vlade FBiH, ali nije imao posebne kontakte s ljudima.

– Nitko nije znao za ova zbivanja u Konjicu. Tada se nije znalo. Mislim da se nije znalo ni 16. ožujka za ovog Srbijanca u Konjicu. Saznalo se 19. ožujka za ovaj slučaj i od tada smo u samoizolaciji. Čak dvije osobe koje su bile sa mnom na sastanku u Gospodarskoj komori, a bio je tu Muratbegović, nemaju koronavirus – kaže Jašarspahić.