Srijeda, 17 srpnja, 2024

PANIKA U FRANCUSKOJ UOČI EURA: ‘Oni dolaze, udarit će brzo, jako i novom vrstom napada!’

Must Read

Francuska je na meti Islamske države koja bi mogla provesti terorističke akcije na način da postavi velike količine eksploziva na mjesta gdje se okupljaju mase ljudi, rekao je čelnik francuske Opće uprave za unutarnju sigurnost.

“Znamo da IS planira nove napade i Francuska je jasna meta”, rekao je Patrick Calvar, koji je 10. svibnja govorio pred Odborom za nacionalnu obranu i oružane snage Nacionalne skupštine, a njegov je govor objavljen u srijedu.

“IS se nalazi u situaciji koja će ga navesti da pokuša udariti što je prije moguće i što je jače moguće: organizacija se susreće s vojnim poteškoćama na terenu i poželit će provesti diverzije i osvetiti se za udare koalicije”, ocijenio je.

“Dok su napade u studenom prošle godine počinili bombaši samoubojice i ljudi naoružani kalašnjikovima.. sada postoji opasnost od novih vrsta napada: terorističkih kampanja obilježenih velikim količinama eksploziva na mjestima gdje se sakuplja velik broj ljudi”, rekao je, samo mjesec dana prije početka europskog prvenstva u nogometu u Francuskoj.

Zaključio je da je u ovom trenutku Francuska najugroženija, kako od strane IS-a tako i al-Qaide.

Patrick Calvar ocjenjuje da je Europa u velikoj opasnosti od ekstremizama koji svugdje bujaju. Njegova služba interesira se i za ekstremnu desnicu koja samo, kako je rekao, čeka sukob.

“Taj sukob, mislim da će do njega doći. Još jedan ili dva atentata, i do njega će doći. Dakle na nama je da anticipiramo i blokiramo sve te grupe koje bi željele, u ovom ili onom trenutku, potaknuti sukobe među zajednicama”, naglasio je.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Ljubuški – ponuda uz Trebižat sve primamljivija

Ljubuški privlači sve više gostiju sa svojom ponudom na Trebižatu. Kravica ili Koćuša odavno su poznata odredišta ljubitelja prirode...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -