Published On: Pet, lis 19th, 2018

PANDŽA ZADOVOLJAN MJERAMA VLADE FBIH: Ovo je početak za novi, zdraviji i bolji Aluminij

Zahvalni smo ministrima u  Vladi Federacije. Poduzeli su veliki korak i to je velik korak u početku rješavanja naših problema”, rekao je v.d. direktora mostarskog Aluminija Dražen Pandža na press-konferenciji povodom odluka federalne Vlade da mostarskoj tvrtki odobri milijun KM te najavi mjere za spas poduzeća.

”Sve mjere koje su navedene možda nisu adekvatne, ali je ovo početak k novom, zdravijem i boljem Aluminiju”, rekao je Pandža pred medijima u Mostaru.

Iako je rekao kako nisu službeno dobili navedene mjere nego da su ih pratili na vladinoj konferenciji, Pandža je rekao kako one ipak neće biti dovoljne, prenosi Bljesak.info.

”Pozdravljamo prijedlog za financijsku konsolidaciju. Pozdravljamo reviziju. Najbitnije je da je aluminiju središtu pozornosti Vlade. Posebno nas raduje najava da će se osigurati opskrba električne energije po konkurentnim cijenama”, rekao je Pandža.

”Postoji mogućnost da se elektroliza stavi u hibernaciju , ali onda ne proizvodi a troši električnu energiju možda više nego sada. Imali bismo troškove za električnu energiju a nema proizvodnje”, rekao je  izvršni direktor Aluminija Boris Vican.

Pandža je rekao kako su nakon ovih signala iz Vlade već kontaktirali dobavljače.

”Imamo i najavljenu potporu da će stajati sljedećih dana iza nas i vjerujem u obećanu pomoć. Kupujemo još neko dodatno vrijeme, ali nas to dodatno vrijeme skupo košta”, rekao je Pandža i dodao kako Aluminij može stegnuti remen ”dobiti dodatnih još 72 sata dok Vlada ne krene u konkretizaciju ovih mjera”.

Pojasnio je kako je plaćen račun za struju na račun nedostatka sirovina.

”Ovo je opet samo neka premosnica i nadamo se da će Vlada krenuti s implementacijom ovih mjera”, rekao je Pandža.

Istaknuo je kako su došli i pozitivni signali iz Republike Hrvatske te da se očekuje i njihova podrška kao suvlasnika./HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare