Published On: Ned, ruj 4th, 2016

Pandurević: Oni koji osporavaju referendum bude "čuveni srpski inat"

Potpredsjednica SDS-a Aleksandra Pandurević smatra da je pitanje referenduma o Danu Republike za ovu stranku “završena priča” i očekuje da 25. rujna bude provedena odluka Narodne skupštine Republike Srpske.
Pandurević je sinoć na prvoj izbornoj tribini Općinskog odbora SDS-a Modriča rekla Srni da organi RS-a moraju bez odlaganja provesti referendum, te da građani “znaju što im je raditi” u nedjelju, 25. rujna.
“Dok je srpskog naroda na ovim prostorima, slavit će se 9. siječnja – Dan Republike”, navela je Pandurević i naglasila da oni koji osporavaju Referendum mobiliziraju Srbe i u njima bude “čuveni srpski inat”.
Ona je na tribini u Srpskoj kulturnom centru Modriča rekla da je, osim referenduma, i pitanje europskih integracija važno za Republiku Srpsku.
“Za RS i Srbe u BiH, ali i u Srbiji, bilo bi pogubno kada bi Srbija prije BiH ušla u EU”, smatra Pandurevićeva i ističe da BiH i Srbija moraju zajedno pristupiti EU da bi bilo spriječeno uspostavljanje granice između Srba u EU i onih izvan Unije.
Govoreći o lokalnim izborima u Modriči, potpredsjednica SDS-a izrazila je očekivanje da će se ponoviti rezultati općih izbora 2014. godine, kada su SDS-ovi kandidati osvojili ubjedljivu pobjedu na svim razinama.
Kandidat Saveza za promjene za načelnika Modriče Stevo Joksimović rekao je da je “pitanje svih pitanja” u Modriči oporavak gospodarstva i stvaranje novih radnih mjesta.
“Nakon izbora formirat ćemo učinkovitu i racionalnu lokalnu vlast čiji će prvi zadatak biti formiranje fonda za pomoć poljoprivredi i fonda za razvoj gospodarstva”, rekao je Joksimović.
On je najavio da će raditi na stvaranju jednakih mogućnosti za sve građane, bez obzira na političku i drugu pripadnost.
Na tribini je predstavljena lista SDS-a za predstojeće izbore, a njen nositelj Jovo Mišić smatra da su u Modriči stvoreni uvjeti za promjenu vlasti.
“Loše stanje u gospodarstvu, katastrofalna demografska slika općine, problemi u sportu, razlozi su da građani izglasaju promjene”, poručio je Mišić i upozorio na probleme u Rafineriji ulja Modriča u kojoj je nakon privatizacije drastično smanjen broj zaposlenih.
“U prijeratnom gigantu koji je imao više od 1.000 radnika, danas je zaposleno manje od 400”, rekao je Mišić i napomenuo da je u posljednjih godnu dana bez posla ostalo 180 radnika.
Mišić je izrazio zabrinutost zbog činjenice da su u tri najveća naselja – Skugrić, Miloševac i Vranjak, u prvi razred osnovne škole ove godine upisana samo četiri učenika.
(Srna)

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>