Petak, 19 travnja, 2024

“PAMETNA” JACA IMA SE S ČIM POHVALITI: “Smijenili su me oni koje sam upisala u stranku”

Must Read

“Ja sam previše cipela poderala radeći za ovu stranku”, rekla je Jadranka Kosor nakon što su je jučer smijenili s mjesta potpredsjednice Sabora te dodala kako će ostati u stranci. Požalila se i kako ostaje bez ureda u Saboru pa će ići raditi u saborski kafić. Karamarko smijenjenima Kosor i Šeks nudi “vođenja nekih saborskih odbora”. Karamarko je najavio i mogućnost nagodbe u slučaju Fimi media i preuzimanja odgovornosti, ali ne i krivice. 

 

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko smijenio je Jadranku Kosor i Vladimira Šeksa s mjesta potpredsjednika Sabora iz redova HDZ-a. Na njihova mjesta dolaze Tomislav Čuljak iŽeljko Reiner. Dvoje članova bilo je suzdržano, a svi ostali su glasovali za smjenu. Karamarko je nakon predsjedništva stranke obrazložio razloge smjene. U pitanju je moralni čin jer nakon gubitka na izborima Jadranka Kosor nije ponudila ostavku na to mjesto, istaknuo je.

Napomenuo je i kako će se voditi računa da se bivšu predsjednicu stranke i Vladimira Šeksa koji je, kako je kazao, u temeljima stranke, ni na jedan način ne obezvrijedi i ponizi. Bit će im ponuđena neka druga rješenja, u smislu vođenja nekih odbora i statusno neće biti degradirani, naglasio je Karamarko. Na pitanje kada će prijedlozi o smjeni Kosor-Šeks biti na dnevnom redu Sabora, Karamarko je rekao kako to očekuje vjerojatno u petak.

U Dnevniku 3 Jadranka Kosor je izrazila razočaranje smjenom. Smijenili su me oni koje sam upisala u HDZ. Ova je odluka degradirajuća. Dobro sam i predano radila, završila pregovore s Europskom unijom i borila se protiv korupcije,rekla je dodajući da odluka Predsjedništva HDZ-a pokazuje kako se više ne cijeni njezin rad. Napomenuvši kako jepoderala previše cipela za stranku, Kosor je najavila da će i dalje ostati vjerna HDZ-u.

Na početku današnje sjednice izvještaj su podnijeli odvjetnici koji HDZ zastupaju u slučaju Fimi medija. Karamarko je najavio mogućnost nagodbe jer, kako je rekao, HDZ ne može biti na optuženičkoj klupi. Možda ćemo u jednom djelu i priznati odgovornost, no ne i krivicu. Odvjetnici nas puno stoje, a ako se nagodimo, neće nam trebati, rekao je Karamarko.

Uoči sjednice Božidar Kalmeta izjavio je novinarima da će HDZ postati konstruktivnija oporba te će se prestati baviti samim sobom. Na pitanje kako komentira ponašanje dviju hrvatskih navijačica, članica Mladeži HDZ-a na utakmici Hrvatska-Irska u Poljskoj, koje su u toplesu bile među navijačima, Kalmeta je odgovorio kako misli da je Hrvatska igrala sjajno i da su svi bili veseli i razdragani. Što ja znam, u takvim okolnostima ja ne bih to zamjerio, poručio je Kalmeta.

Predsjednica Zajednice žena Katarina Zrinski Katarina Fuček, upitana treba li provesti izbore u Zajednici žena, rekla je kako je sigurno da su rezultati izbora na saboru stranke vodilja što treba učiniti i u zajednicama. Ponašanje hrvatskih navijačica članica HDZ-a u Poljskoj nije htjela komentirati jer, kazala je, to nije vidjela.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Vidovićeva optužena za skrivanje Debevecova telefona

SARAJEVO - Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu protiv sarajevske odvjetnice Vasvije Vidović (70) zbog počinjenja kaznenog djela sprječavanja dokazivanja...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -