Published On: Tue, Sep 15th, 2015

PALJEVINA AUTOMOBILA Je li Samiru Aniću poslano upozorenje?

Paljevina automobila predsjednika Udruge malih dioničara Aluminija ”Aluminijaš” izazvala je neobično malo reakcija u hercegovačkoj javnosti. Je li Aniću poslana poruka zbog njegova djelovanja u mostarskom Aluminiju?
Je li Samiru Aniću poslano upozorenje, pita Avaz u članku u kojem izvještava o paljevini automobila Samira Anića, predsjednika Udruge malih dioničara Aluminija ‘’Aluminijaš”.
Naime, Aniću je tijekom noći s nedjelje na ponedjeljak zapaljen Mercedes E klase, parkiran u Dubrovačkoj ulici u Mostaru.
U MUP-u Hercegovačko-neretvanske županije j epotvrđeno kako je slučaj prijavljen u 1,50 sati, a pripadnici Vatrogasne jedinice Mostar, koji su odmah upućeni na lice mjesta, požar su gasili sve do 2.45 sati, međutim, Mercedes je skoro u potpunosti uništen, dok na ostalim automobilima parkiranim u blizini nisu zabilježena oštećenja.
“Mene su susjedi probudili i rekli mi da gori automobil. Jedna susjeda je vidjela dvojicu, a druga trojicu, odnosno, jedan je sjedio u nekom bijelom vozilu. Ne bih mogao ništa više reći, jer, želim da policija uradi svoj posao, odnosno, nadam se da će rasvijetlili ovaj slučaj”, izjavio je Anić.
Avazu je, pak, neslužbeno potvrđeno  kako je u petak prijepodne Regionalni ured Mostar Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) zaprimio anonimnu dojavu o tome da se šleper natovaren finalnim proizvodom iz Aluminija zaputio prema firmi Primorka, a o svemu je obaviještena mostarska policija te se nagađa da paljevina Anićevog Mercedesa ima poveznicu s tim događajem.
Naime, Anić je u medijskim kuloarima u Hercegovini poznat kao opozicija trenutnoj upravljačkoj strukturi u kompaniji koja je bliska s hercegovačkim tajkunom Marijanom Primorcem, vlasnikom tvrtke Primorka iz Širokog Brijega.
Upravo je Primorac u dijelu javnosti označen kao glavni krivac za propast kompanije jer su njegove firme, navodno, glavni posrednici u poslovanju s Aluminijem. Generalni direktor Aluminija Nikica Ljubić je Primorčev nećak, a na čelo kompanije postavila ga je Vlada Nermina Nikšića.
Anić je otvoreno je podržavao i smjenu u Nadzornom odboru kompanije u koji su nedavno sjeli kadrovi HDZ-a BiH Dalibor Miloš, Rafael Gagro i Zdenko Klepić.
Aluminijaš je, pak, udruga malih dioničara Aluminija, koji imaju 44 posto vlasničkog udjela u kompaniji, kao i Vlada FBiH dok je preostalih 12 posto u vlasništvu Vlade Republike Hrvatske.
Dnevnik.ba