Published On: Čet, lis 8th, 2015

PALA JE: Bila je na čelu bande od 300 ubojica, odgovorna je za 150 likvidacija, a izdao ju je ljubavnik

Jedna od najpoznatijih žena plaćenih ubojica u Meksiku, Melissa Margarita Calderon Ojeda (31), uhićena je nakon što ju je izdao partner koji se nagodio s vlastima da mu, u zamjenu za informacije o njoj, smanje zatvorsku kaznu.

Za Calderon Ojedu, u svijetu meksičkog podzemlja poznatu pod nadimkom La China, vjeruje se da je na čelu skupine ubojica s 300 članova te da je odgovorna za više od 150 ubojstava u razdoblju od deset godina u meksičkoj pokrajini Baja California Sur.

Meksičke su vlasti izvijestile da je uhićena 19. rujna bez ijednog ispaljenog metka zahvaljujući obavještajnim podacima o njezinu skrovištu. Međutim, prema informacijama medija, izdao ju je njezin partnerHéctor Pedro Camarena Gómez, koji je uhićen nešto ranije. Calderon Ojeda zaustavljena je na aerodromu Los Cabos na sjeveru Meksika i tu je prekinuta njezina “karijera”.

U svijet kriminala je ušla 2005. godine započevši ljubavnu vezu s pripadnikom kartela Damaso koji je povezan s najpoznatijim meksičkim narkokartelom Sinaloa, piše BlogDelNarco, a prenosi Independent. Iako je riječ o svijetu kojim dominiraju muškarci, Calderon Ojeda se uspela na sam vrh organizacijske ljestvice – priča kaže preko leševa.

Napustila kartel

Mike Vigil, bivši šef međunarodnih operacija u američkoj agenciji za borbu protiv droge DEA, izjavio je da je Calderon Ojeda zapovijedala jednom od jedinica kartela Damaso. Za Telesur TV je rekao da je Calderon Ojeda jedna od najmoćnijih žena meksičkih kartela. – Vrlo malo žena uspjelo se probiti na vrh poput nje. Rijetko koja je pokazala okrutnost i vještine poput nje – ustvrdio je Vigil.

Sama Calderon Ojeda optužena je da je osobno izvršila devet ubojstava, piše meksički novinski portal Proceso. Britanski Daily Mail Online, pak, piše kako je u lipnju napustila kartel Damaso nakon što je prethodni šef te organizacije, Abel Quintero, pušten iz zatvora te je od nje trebao preuzeti zapovjedništvo. Calderon Ojeda odlučila je stvoriti vlastitu organizaciju za plaćena ubojstva te je došlo do vala nasilja zbog okršaja dviju rivalskih bandi u Baja California Suru, točnije gradu La Pazu, poznatom turističkom odredištu. Kako su joj za petama bili i bivši suradnici i policija, bila je primorana sve češće mijenjati automobil i skrovište.

Trag od leševa

Bježeći od progonitelja, za sobom je ostavljala trag od leševa, a kada je uhićen njezin partner Camarena Gómez, vlasti su saznale gdje se krije.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare