Published On: Sri, sij 27th, 2021

PAKRAC Bombom na radnike HEP-a, dvojica ozlijeđena

Strašan zločin dogodio se prijepodne u Hrvatskoj u Pakracu, 71-godišnjak je bacio bombu na trojicu djelatnika HEP-a koji su mu došli isključiti struju. Ranjenim djelatnicima pružena je medicinska pomoć, a počinitelj je uhićen.

HEP je priopćio da su danas, oko 9,15 sati trojica radnika HEP-Operator distribucijskog sustava, Elektre Križ, napadnuta eksplozivnom napravom prilikom obavljanja isključenja električne energije po nalogu opskrbljivača na mjernome mjestu u Pakracu.

Dvojica radnika u napadu su ozlijeđeni te im je pružena hitna medicinska pomoć, naveli su iz HEP-a. Više informacija o okolnostima samog događaja moći će, kažu, dati nakon završetka policijskog očevida.

Poručuju i da su zgroženi ovim događajem te da najoštrije osuđuju napad na radnike koji su uredno obavljali svoj redovni posao.

“Radnici HEP grupe dijele ogorčenje i zabrinutost s obiteljima i kolegama napadnutih radnika”, ističu iz HEP-a u priopćenju.

“Je li došlo vrijeme da se prestanemo igrati rata?”

Strukovni sindikat radnika HEP-a pozvao je hrvatsku izvršnu i zakonodavnu vlast da učini više u razoružavanju stanovništva od zaostalog naoružanja, ako treba – kažu – i drakonskim kaznama.

Ovo nije prvi put da se na HEP-ove radnike koji samo obavljaju svoj posao nasrće vatrenim oružjem i eksplozivnim napravama, kažu.

U TEHNOS-u se pitaju “nije li već jednom došlo vrijeme da se prestanemo igrati rata?”.

Poslovodstvu pak poručuju da “svoju socijalnu osjetljivost i odgovornost prema radnicima ne pokazuju samo nakon tragedija poput ove u Požegi ili one u Hidroelektrani Dubrovnik, već da napokon naprave iskorak i povećaju sigurnost i vrednovanje operativaca”.

“Nastradali monteri Elektre Križ dio su HEP-ove operative koja se sustavno omalovažava, a to je upravo ona ista kategorija radnika kojoj gotovo da nismo rekli niti hvala što posljednjih mjesec dana požrtvovno radi na dizanju brojnih porušenih postrojenja na potresima pogođenom području te na ponovnoj normalizaciji opskrbe električnom energijom”, poručuju u priopćenju./HMS/