Published On: Sri, lip 8th, 2016

Pakistanka spalila kćer jer se udala iz ljubavi

foto: ilistracija

Pakistanske vlasti uhitile su ženu koja je polila svoju kćerku uljem i spalila je živu navodno zbog toga što je djevojka pobjegla od kuće i udala se iz ljubavi.

Policijski dužnosnik Sheikh Hammad kazao je da se svirepo ubojstvo dogodilo u gradu Lahore, na istoku zemlje i da je majka uhićena istog dana.

“Osumnjičena Parveen Rafiq je priznala da je svoju 18-godišnju kćerku Zeenat Rafiq prvo vezala za krevet, a potom je uz pomoć svog sina, Ahmara Rafiqa, polila uljem i zapalila”, rekao je Hammad.

Kako je kazao, Rafiq se sprošlog mjeseca udala za mehaničara Hasana Khana, a samo prije tri dana, njena majka i ujak su je pokušali uvjeriti da se vrati kući.

Gotovo 1.000 žena strada svake godine u takozvanim “ubojstvima iz časti” u Pakistanu, zbog navodnog kršenja konzervativnih normi o ljubavi i braku.

Učiteljica Maria Bibi spaljena je prošloga tjedna, jer je odbila udati se za čovjeka koji je bio duplo stariji od nje. Prije smrti, Bibi je uspjela reći policiji da je pet napadača upalo u kuću i izvukli je vani, nakon čega su je tukli i spalili.

Glavni osumnjičeni, otac muškarca za kog se odbila udati, i četvorica osumnjičenih nalaze se u pritvoru.

Dnevnik.ba

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>