Published On: Čet, sij 27th, 2022

Pakistanci u Sarajevu seksualno iskorištavali maloljetnike

Pripadnici Središnjeg istražnog ureda Granične policije BiH su, zajedno s Jedinicom za podršku i kontrolu Istok i Službom za poslove sa strancima, došli do saznanja da je više osoba, državljana Pakistana, na štetu drugih maloljetnih osoba koje se nalaze u prihvatnom centru u Blažuju, počinilo kazneno djelo međunarodna trgovina ljudima, seksualnom eksploatacijom, o čemu je obaviješteno Tužiteljstvo BiH.

Granični policajci su 26. siječnja u prihvatnim centrima za migrante locirali, a zatim i izvršili privođenje dvije osobe, državljani Pakistana, iz reda migrantske populacije, do službenih prostorija Granične policije BiH.

Nakon završetka planiranih mjera i radnji privedene osobe će biti stavljene pod nadzor u imigracijski centar, do druge odluke postupajućeg tužitelja Tužiteljstva BiH.

“Istog dana pronađene su maloljetne osobe, potencijalne žrtve kaznenog djela trgovina ljudima, koje će biti smještene u sigurnu kuću do okončanja postupka”, priopćeno je iz GP BiH.

Direktor Granične policije Zoran Galić pohvalio je akciju pripadnika Granične policije, u suradnji sa Službom za poslove sa strancima, te naglasio kako je ova agencija uz sve probleme s kojima se svakodnevno susreće, u nedostatku ljudskih resursa i borbe protiv nezakonitih migracija, prva koja je identificirala prve krijumčare među migrantskom populacijom.

“Aktivnostima kojima je otkrila i trgovce ljudima među migrantskom populacijom,još jednom je iskazana jasna opredijeljenost Granične policije BiH u borbi protiv svih oblika kriminala”, poručio je Galić

Dnevnik.ba

guest
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Žan
Žan
5 mjeseci prije

Ma nisu paštu pakići taki. Nema govora. Ovo je namještaljka.

Izmetbegović
Izmetbegović
5 mjeseci prije

Musliman=problem=terorizam=glad=pedofilija