Published On: Pon, pro 18th, 2017

PAKISTAN: Bombaši samoubojice upale u kršćansku crkvu, najmanje osmero mrtvih, ISIL preuzeo odgovornost

Dvojica bombaša samoubojica napala su kršćansku crkvu punu vjernika na jugozapadu Pakistana u nedjelju i ubili najmanje osam osoba, a ranili 45 prije nego što se jedan od njih raznio eksplozivom, a drugog je ubila policija, objavile su vlasti nove podatke o napadu počinjenom nekoliko dana prije Božića.

Dvojica napadača s eksplozivnim prslucima upala su u crkvu u Quetti u nedjelju kada je počela misa, rekao Sarfraz Bugti, ministar unutarnjih poslova u pokrajini Balučistan.

Policija i vojska opkolili su zgradu crkve i razmijenili vatru s napadačima sve dok nisu uspjeli ući u crkvu, rekao je zapovjednik pokrajinske policije Moazam Jah Ansari.

“Bilo je gotovo 400 ljudi u crkvi”, rekao je Jah i dodao “Jednog smo ubili, a drugi je aktivirao eksploziv tek pošto ga je policija ranila”.

Meta je bila Bethel Memorial Methodist Church koja se nalazi u sigurnosnoj zoni, a Jah je rekao da kršćanske crkve imaju stražare jer su često napada islamističkih ekstremnih skupina.

“Imamo posebne sigurnosne dogovore za vjerske objekte, napose crkve i danas je takav aranžman spasio mnogo dragocjenih života”, ustvrdio je Ansari.

ISIL preuzeo odgovornost za napad.

 

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x