Published On: Pon, pro 18th, 2017

PAKISTAN: Bombaši samoubojice upale u kršćansku crkvu, najmanje osmero mrtvih, ISIL preuzeo odgovornost

Dvojica bombaša samoubojica napala su kršćansku crkvu punu vjernika na jugozapadu Pakistana u nedjelju i ubili najmanje osam osoba, a ranili 45 prije nego što se jedan od njih raznio eksplozivom, a drugog je ubila policija, objavile su vlasti nove podatke o napadu počinjenom nekoliko dana prije Božića.

Dvojica napadača s eksplozivnim prslucima upala su u crkvu u Quetti u nedjelju kada je počela misa, rekao Sarfraz Bugti, ministar unutarnjih poslova u pokrajini Balučistan.

Policija i vojska opkolili su zgradu crkve i razmijenili vatru s napadačima sve dok nisu uspjeli ući u crkvu, rekao je zapovjednik pokrajinske policije Moazam Jah Ansari.

“Bilo je gotovo 400 ljudi u crkvi”, rekao je Jah i dodao “Jednog smo ubili, a drugi je aktivirao eksploziv tek pošto ga je policija ranila”.

Meta je bila Bethel Memorial Methodist Church koja se nalazi u sigurnosnoj zoni, a Jah je rekao da kršćanske crkve imaju stražare jer su često napada islamističkih ekstremnih skupina.

“Imamo posebne sigurnosne dogovore za vjerske objekte, napose crkve i danas je takav aranžman spasio mnogo dragocjenih života”, ustvrdio je Ansari.

ISIL preuzeo odgovornost za napad.

 

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare