Published On: Uto, ruj 13th, 2016

PRVI U BIH: Paket „Brze pošte“ Hrvatske pošte Mostar dostavljen dronom

 

Pilot-projekt dostave paketa „Brze pošte“ putem bespilotne letjelice demonstrirala je Hrvatska pošta Mostar u sklopu SPARK Multirotor Challenge – utrke dronova. U projektu koji HP Mostar razvija u suradnji sa Spark poslovnim parkom Ivan Sušac, član Uprave ID za marketing i razvoj Hrvatske pošte Mostar, pokrenuo je na natjecanju dronova koje je održano u Mostaru letjelicu putem tableta. Letjelica s teretom „Brze pošte“ je poletjela i slijedila programiranu rutu leta. Dolaskom na odredište bespilotna letjelica ispušta teret – paket „Brze pošte“ koji se prizemljuje na predviđeno mjesto, a letjelica se vraća na početnu poziciju. Ovaj pilot-projekt napravljen je s ciljem promocije nove usluge „Brza pošta“ koju je nedavno pokrenula Hrvatska pošta Mostar.
Slika zaslona 2016-09-13 u 09.31.11
Usluga „Brza pošta“ dostupna je na cijelom prostoru BiH i temeljena je na infrastrukturi tri poštanska operatora s rokom dostave od 24 sata u sve bh. gradove. Od 1. listopada usluga počinje s radom u punom opsegu. Hrvatska pošta Mostar ulaganjem u razvoj novih usluga i proizvoda nastoji stvoriti pretpostavke za budući razvoj te zadržati pozitivne trendove poslovanja koje bilježi u proteklih godinu dana.
Slika zaslona 2016-09-13 u 09.32.43
 
 Rupčić, predsjednik Uprave HP Mostar:
Hrvatska pošta Mostar nastoji pratiti razvojne trendove u logistici te planiramo u budućnosti razvijati uslugu „Brze pošte“ koristeći se najmodernijim dostignućima tehnologije poput „dostave dronom“. Vjerujemo kako smo zajedno sa SPARK-om pokrenuli ideju koja će u budućnosti donijeti novu kvalitetu i brzinu za naše najzahtjevnije korisnike. Sama činjenica da u Bosni i Hercegovini imamo dovoljno tehnološkog znanja i želje da prezentiramo i ovakve mogućnosti ulijeva nadu da se može i na domaćem tržištu kreirati vrhunska usluga. Ovo je tek prvi korak!
Slika zaslona 2016-09-13 u 09.32.38
Ivan Sušac, član Uprave ID za marketing i razvoj:
Vidjeli smo demonstraciju dostave paketa „Brze pošte“ putem programirane rute te isporuku paketa na ciljanu poziciju. Ovo smatramo prvim važnim korakom u razvoju tehnologije dostave paketa putem bespilotnih letjelica. Ovakav način sigurno predstavlja budućnost te će Hrvatska pošta Mostar zajedno s partnerom SPARK poslovnim parkom nastaviti razvoj i usavršavanje ovakvih projekata.
Andrea Čordaš, direktorica tvrtke SPARK poslovni park:
Radujem se prvoj isporuci paketa “Brze pošte” dronom, koju smo ostvarili s našim partnerima Hrvatskom poštom Mostar. Mi u SPARK grupaciji ljubitelji smo dronova: imamo zastupništvo DJI dronova, razvijamo prototip dostavnog drona, kao i softversko rješenje za automatizirani video-nadzor. S Hrvatskom poštom imamo još puno razgovarati i vjerujem kako će naše partnerstvo jačati.

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x