Published On: Fri, Oct 9th, 2015

PA TI NEMOJ IĆI U ŠKOLU: “Mačevi kalifata idu prema psu Rima i slugi Vatikana, Baracku Obami” – jezgrovita je poruka mladeži ISIL-a

Dječak obučen u uniformu i u prijetećem borbenom stavu, naoružan raketnom granatom zaprijetilo je kako će ubiti američkog predsjednika Baracka Obamu u najnovijem video obraćanju koje je objavila tzv. Islamska država (IS), prenijeli su danas američki mediji.

“Probudite se iz sna i platite džizdžah (vjerski porez) u pokoravanju prije nego što mačevi kalifata stignu do vas i odsjeku vašu poganu glavu”, navelo je desetogodišnje dijete obučeno u vojnu uniformu u borbenom stavu, raširenih nogu s jednim podignutim prstom na desnoj ruci i granatom u drugoj.

Dječak je rekao da je Obama “pas Rima” i  sluga Vatikana, osvrnuvši se na američke intervencije u Siriji i Iraku.

“Ukoliko mislite da će vaši vojnici ući u zemlju kalifata i zagaditi je svojim smećem, samo sanjate”, naveo je jedan od takozvanih “mladunaca kalifata” u spotu koji je na internetu objavio britanski Daily mail.

Video spot se završava sekvencom u kojoj se motorni čamac se kreće preko vode, pa je ostalo nejasno je li poruka IS da džihadisti prelaze ocean, ili mogućnost da se ekstremisti infiltriraju u Europu, među valom izbjeglica koji bježe iz Sirije.

https://youtu.be/-045giyucqU