Published On: Pon, sij 25th, 2021

PA BISERA JE NA ALAHOVOM: Brkić optužio Turkovićevu da ugrožava europski put BiH

Zamjenik ministrice vanjskih poslova BiH, Josip Brkić optužio je ministricu vanjskih poslova BiH, Biseru Turković, da veličanjem osuđenog ratnog zločinca Sakiba Mahmuljina ugrožava put Bosne i Hercegovine u Europsku uniju, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

-Prije par mjeseci je njemački ministar vanjskih poslova, Heiko, Mass, dok je Njemačka predsjedala Vijećem Europske unije, poslao jasnu poruku o negiranju ratnih zločina i veličanju ratnih zločinaca u BiH.

Ministrica vanjskih poslova BiH Turković, relativiziranjem presude Suda BiH, ugrožava naš eurointegracijski put i čini ga neizvjesnim, napisao je Brkić na Twitteru.

Podsjećamo, nakon što je petak Sud Bosne i Hercegovine nepravomoćnom presudom proglasio umirovljenog generala Armije BiH Sakiba Mahmuljina krivim po zapovjednoj odgovornosti za ratne zločine na području Zavidovića i planine Ozren tijekom završnih ratnih operacija 1995. godine i osudio ga na 10 godina zatvora, s takvom osudom se očito nije složila Bisera Turković, ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine.

Ministrica Turković je u nedjelju na svom Facebook profilu prenijela poduži post u kojem se nedvosmisleno brani Sakiba Mahmuljina, koji tijekom rata bio zapovjednikom Trećeg korpusa Armije BiH, u čijem je sastavu bila i postrojba “El mujahedin”, sastavljena od dragovoljaca iz islamskih zemalja koji su, prema navodima iz optužnice, samo od srpnja do rujna 1995. godine ubili najmanje 55 ratnih zarobljenika.