Published On: Sri, kol 17th, 2022

Ovo su zemlje Commonwealtha koje su podržale Schmidta u namjeri da promijeni Ustav FBiH i Izborni zakon

“Jasno je da nakon godina političke i zakonodavne stagnacije i višestrukih neuspjelih pokušaja reformi, posebno u Federaciji, moramo pronaći nova modele za rješavanje ozbiljnih problema s kojima se BiH suočava”

Ured za vanjske poslove, Commonwealth i razvoj Bosne i Hercegovine Vlade Velike Britanije i formalno je potvrdio da podržavaju namjere visokog predstavnika Christiana Schmidta da nametne izmjene Izbornog zakona i Ustava Federacije Bosne i Hercegovine.

U odgovoru Tariku Deliću, britanskom državljaninu koji je kontaktirao Vladu emailom 22. srpnja, iz Ministarstva vanjskih poslova Velike Britanije odgovorili su:

“Jasno je da nakon godina političke i zakonodavne stagnacije i višestrukih neuspjelih pokušaja reformi, posebno u Federaciji, moramo pronaći nova modele za rješavanje ozbiljnih problema s kojima se BiH suočava”, piše u odgovoru.

Službeni London upozorava i da se politička situacija u BiH pogoršala proteklih godina.

Ističu i da sve više nedostaje “domaće političke volje da se taj krug prekine”.

Navode i da je sve manje povjerenja između glavnih političkih stranaka te da lideri nisu motivirani raditi na reformama.

“Pozdravljamo namjeru Visokog predstavnika da se pozabavi ovom ozbiljnom situacijom tražeći širok i izbalansiran paket mjera izbornog integriteta koji unapređuje funkcionalnost Federacije BiH u Parlamentu, pomaže formiranje Ustavnog suda i pomaže u procesu formiranja Vlade.

Ponovno funkcioniranje institucija BiH najbolji je način da se zatvori prostor za zloćudne aktere da šire razdor i da ih spriječimo da destabiliziraju zemlju.

Nastavljamo raditi s političkim liderima u BiH i pozivamo ih da pokažu hrabrost da izvrše reforme koje su neophodne za sve građane BiH”, stoji u odgovoru koji je objavio portal politicki.ba.

guest
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Kresimir !.!!
Kresimir !.!!
1 mjesec prije

Evo Ja ću umjesto ( pošto je on bio uvjek prvi ) HERCEG-MOŠNJAKA……IDE UNITARNA…HAHAHAHAHA Jadno osune, ćeno pot, ure BEZ IMENA.

Ero - Rizvo Beg
Ero - Rizvo Beg
Šta ti kažeš na ovo?  Kresimir !.!!
1 mjesec prije

Moguće da su neki bez imena, ali neka su kahttoll ibanska Ero-po–tuu–rad sa issllamskim prezimenima simbol imena i identiteta. Možeš misliti da neko kandidira nego kahtto–llib–ansko Herr–cceg-pot–turre za Sv. stolicu i da bude paappa Hećimovićus I ili Subašićus III.

Last edited 1 mjesec prije by Ero - Rizvo Beg
Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Ero - Rizvo Beg
1 mjesec prije

🤣🤣🤣🤣🤣👏👏👏

Izmetbegović
Izmetbegović
1 mjesec prije

GDJE SU NESTALI UJKO MAČEK, ODRONI… 😆 😆 😆 JUČE I ENGLEZI PODRŽALI ŠMITA… VELIKA JE PANIKA I ŠOK U POT,URI,ČKOM POJASU GAZE… 😆 Vratite se odroni, ujke i ostale pot,uri,ce, bićemo nježniji.. Ipak ste vi bivši kršćani, nekad ste išli u crkvu, molili Oče naš… Pišite nam…

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Izmetbegović
1 mjesec prije

Ne brini vraćaju se oni čim krene predizborna kampanja. Trenutno primaju instrukcije u centrali kako da djeluju sinkronizirano A ujko Maček je najgluplji od njih pa mora da uči napamet zada te rečenice.

Kresimir !.!!
Kresimir !.!!
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 mjesec prije

Hahahahaha ✌✌

Izmetbegović
Izmetbegović
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 mjesec prije

😂😂😂

Pantelija
Pantelija
Šta ti kažeš na ovo?  Izmetbegović
1 mjesec prije

Nesto ste previse euforicni, da ne bude za koji dan kuku-lele

Izmetbegović
Izmetbegović
Šta ti kažeš na ovo?  Pantelija
1 mjesec prije

😂😂😂