Published On: Sub, pro 7th, 2019

OVO SU UBOJICE EDINA ZAJĆIROVIĆA: Snimali mučenje nesretnog mladića

Dvadeset dana nakon što je prijavljen nestanak, pripadnici Policije Brčko distrikta pronašli su na lokalitetu Vučilovac tijelo Edina Zejćirovića(30) iz Ratkovića, neslužbeno doznaje Dnevni avaz.

Na teren su odmah pozvani ronioci iz brčanskog kluba „Nemo“, koji su izvukli tijelo, koje je, prema nalogu Tužiteljstva Brčko distrikta, prevezeno na obdukciju.

Stav policije i Tužiteljstva je da ne izlazimo u javnost s informacijama dok se istraga ne završi – kazao je Halid Emkić, šef Operativno-komunikacijskog centra Policije Brčko distrikta.

Prethodno je u Osnovnom sudu Brčko održano ročište o prijedlogu Tužiteljstva Brčko distrikta, na kojem je određen jednomjesečni pritvor za tri osobe koje su uhićene u srijedu, a koje su osumnjičene za otmicu i ubojstvo Zejćirovića.

Pritvor osumnjičenima S. H. (40), S. D. (22) i N. H. (26), svi s područja Distrikta, određen je zbog straha da će skriti, uništiti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za kazneni postupak, odnosno da će ometati kazneni postupak utječući na svjedoke, sudionike ili prikrivače. Osim toga, pritvor je opravdan kaznenim djelom za koje se sumnjiče, za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili njegove posljedice – navodi se u priopćenju Tužiteljstva Brčko distrikta.

Osumnjičeni za ubojstvo Edina Zejćirovića su Suan Halilović (40), Suvad Djedović (22) i Nihad Hukić (26), dok brčanska policija intenzivno traga za Samidom Šabanovićem, koji je, navodno, bio u skupini koja je nanijela smrtonosne ozljede Zejćiroviću, a potom ga gurnula u rijeku Savu, piše Avaz.

Zejćirović je posljednji kontakt s roditeljima imao 17. studenoga, od kada mu se izgubio svaki trag. Sve do srijede brat Kenan i njegovi roditelji vjerovali su da je živ, ali su dobili obavijest da je ubijen i bačen u Savu.

Po pritvaranju osumnjičenih, Tužiteljstvo, u suradnji s policijom, nastavlja istragu u ovom predmetu radi dokazivanja kaznenih djela otmice s propisanom kaznom zatvora od jedne do deset godina i ubojstva, za koje je zapriječena kazna zatvora od najmanje 10 godina ili kazna dugotrajnog zatvora – priopćeno je iz Tužiteljstva Brčko distrikta.

Ono što najviše šokira u cijelom ovom slučaju je da su počinitelji ovog gnusnog dijela posljednje trenutke života svoje žrtve snimale mobitelom! Na snimku koji se već pojavio u pojedinim medijima prikazuje se sadističko iživljavanje, fizičko i verbalno zlostavljanje mladića, nezamislivo normalnom umu, koje je teško riječima opisati, piše Faktor.

Motivi ovog strašnog zločina još su nepoznati, a na objavljenom snimku se čuje kako ga jedan od ubojica pita : “Ho’š kod žene moje, ha? Ho’š kod moje žene? Javio se ti njoj da vidiš treba li joj šta”… što ukazuje na mogući motiv, odnosno da bi se moglo raditi o ljubomori jednog od počinitelja.

Iz poštovanja prema obitelji žrtve link koji vodi do ovog užasnog videosnimka ne objavljujemo.

Zanimljiv je i podatak da se četvrti osumnjičeni za kojim se traga prije 11 sati na svom Facebook profilu objavio da se nalazi u jednom od sarajevskih hotela, piše Faktor.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare