Published On: Pet, pro 20th, 2019

Ovo su ISIL-ovci koji su deportirani u BiH

Petorica osumnjičenih terorista Keserović, Kasupović, Labidi, Berbić i Ališić su nakon slijetanja na sarajevski aerodrom, nakon sat i po kontrole pod jakom policijskom pratnjom prevezeni na Sud BiH gdje će večeras biti održana ročišta za određivanje pritvora s obzirom da je za njima bila raspisana potjernica.

Kako saznajemo ročišta će biti održana posebno za svakog osumnjičenog i trebala bi biti završena do ponoći.

Preostalu dvojica iz prve grupe ISIL-ovaca koja je večeras prebačena u Sarajevo, Dželku i Dunjića, su na aerodromu preuzeli pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i prevezli ih u svoje prostorije u Istočnom Sarajevu radi kriminalističke obrade.

 

Svi oni su osumnjičeni zbog krivičnih djela organiziranja terorističke grupe, protuzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama i terorizam.

Pored sedmorice osumnjičenih terorista još šest žena i 12 djece, po dolasku na Međunarodni aerodrom Sarajevo su prošli odgovarajuće provjere od strane Granične policije BiH, pružena im je neophodna pomoć, a nakon toga su transportirani u prihvatni centar zbog daljih pregleda i pružanja medicinske pomoći.

U pripremi za povratak bh. državljana iz Sirije posljednjih nekoliko mjeseci intenzivno su surađivale brojne nadležne institucije, ministarstva, policijske i sigurnosne agencije iz BiH i međunarodni partneri.

 

 

 

 

 

 

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare