Published On: Pet, lis 20th, 2017

Ovo su četvorica Izetbegovićevih kandidata za Predsjedništvo BiH

Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH i lider SDA je danas otkrio ko bi mogao biti kandidat SDA za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH na narednim općim izborima 2018. godine.

Na pitanje novinarke N1 “Koga vidi kao kandidata iz SDA za člana Predsjedništva BiH”, Izetbegović je kazao:

“Kao kandidata za člana Predsjedništva BiH, ako trebam reći, ja vidim premijera na državnoj razini (Denis Zvizdić), dvojicu predsjedavajućih u domovima (Šefik Džaferović i Safet Softić), te potpredsjednika SDA Adila Osmanovića”, izjavio je Izetbegović.

Lider SDA je kazao da bi svaki od njih četvorice mogao dobro obnašati posao koji on trenutno radi.

“Ostali potpredsjednici SDA su nešto mlađi”, rekao je Izetbegović.

Prvi čovjek SDA je, komentirajući naredne izbore i buduće koalicije, kazao da je on završio s liderom Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudinom Radončićem.

“Bošnjaci trebaju prestati svaku vrstu koalicije s njim. Dali smo mu puno šansi i mislim da je on fiks s kojim ne bih više”, dodao je Izetbegović.

On je komentirao i izjave čelnika drugih političkih stranaka koji su kazali da više ne žele koalirati sa Strankom demokratske akcije.

“Kada se završio rat koalirali su oni koji su ratovali međusobno. Koalirali su zato što ne mogu napraviti vlast, a ne zato što se vole. U BiH je uvijek pet koalicijskih partnera. A poslije kampanja u BiH, onakvih kakve jesu, nakon razilazaka u koalicijama bude emocija i teških riječi. Ali će se sigurno smirit i koalirati će oni koji pobjede”, rekao je Izetbegović i dodao da će svi koalirati sa SDA “kada bude imala snažan koalicijski kapacitet”./HMS/

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x