Published On: Ned, ožu. 19th, 2017

OVO SAMO U SRBIJI IMA: Predložili psa za mjesto pomoćnika predsjednika opštine

Pošto se u općini zapošljavaju uglavnom stranački kadrovi, kako kaže oporba Knića, možda će i umiljati pas uspjeti doći do funkcionerske fotelje.

Dok jedan pas razdragano trčkara šumadijskom Knić o njegovoj sudbini se ozbiljno raspravlja. U općini vlada partokratija, a oporbi su vrata za dijalog s čelnicima zatvorena, tvrde opozicionari. Pas bi kao izaslanik oporbe možda uspostavio ravnotežu političkih snaga, objašnjava oporba, razmatrajući prednosti svog kandidata.

Koje je pasmine pas, što bi djeca rekla, koje marke kog modela. Koje veličine, koliko jede taj pas? Ajde da se opredijelimo za nekog psa koji jede manje. Da ne budu na teretu proračunu “, kaže Radoje Cvetić, samostalni vijećnik u Kniću.

“Pas nema partijsku knjižicu, nije preletačević. Garantiram da je vjeran I da će mnogo više učiniti za općinu nego što cijeli kabinet predsjednika općine u ovom trenutku radi”, navodi Ljubodrag Đoković, LDP.

“Recimo na skupštini me ne bi prekidao reći ono što mislim”, dodaje Ljubodrag Đoković, LDP.

“Mi pokušavamo uspostaviti dijalog s predsjednikom općine”, kaže Milić Milović, grupa građana “Pokret za bolju općinu Knić.

“Opoziciji u knicu nije drugo ništa preostalo nego da predložimo psa da se zaposli u općinskoj upravi”, navodi Ivan Petrović, LDP.

Prijedlog koji oporba razmatra je ponižavanje lokalne samouprave, kaže prvi čovjek Knića.

“Mislim da zaista više nadilazi kriterije korektnog ili pristojnog oporbenog ponašanja. Ovo su stvari koje treba da im služe na čast”, smatra Zoran Đorović, predsjednik opštine Knić.

Svaki član lokalne samouprave je zaposlen prema zakonu, kažu knićanski čelnici ali i oporba. Problem je što su gotovo svi oni, tvrde opozicionari, stranački kadrovi.

“Sa zapošljavanjem kadrova odlazećeg predsjednika Srbije moramo staviti točku”, kaže Nikola Čamparević, LDP.

“Ovaj isti pas može se predloži kao vijećnik, pošto ima dosta vijećnika koji ne uzimaju učešća na sjednicama smatram da bi … kao što vidite ovaj pas je vrlo aktivan. To bi jako značilo za našu općinu”, navodi Marija Sretenović, grupa građana “Pokret za bolju općinu Knić”.

Lokalna samouprava Knića poznata je javnosti po tome što je predsjednika Srbije Tomislava Nikolića proglasila počasnim građaninom. Pozicija i opozicija su i tada ukrstile koplja jer su se opozicionari pobunili i predlagali premijera Aleksandra Vučića za počasno zvanje.

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer