Published On: Uto, stu 19th, 2019

OVO NIJE PRVI PUT DA KOMŠIĆ KRŠI ZAKONE: Sjećate se Nerkeza koji je dao lažni iskaz da je Hrvat i tako otišao u diplomaciju?

Nerkez je tijekom granatiranja Sarajeva bio u diplomaciji Slobodana Miloševića. Zbog toga ga Alija Izetbegović nije htio primiti u diplomaciju kad mu se nudio nakon rata. No primio ga je Željko Komšić 2010-e godine kad mu se ponudio. Kako je Italija bila prazna, a po rotaciji pripadala je Hrvatima Željko je ponovno morao uraditi pravnu krivotvorinu. Imenovao je Bošnjaka/Bosanca na mjesto koje mu prema Ustavu ne pripada.

Radmanović koji je bio srpski član Predsjedništva, glasovi govore, pitao je na sjednici Predsjedništva Nerkeza, zar ti nisi ono neka Srbenda ili Bošnjak? Na što je ovaj rekao znate g. Radmanović , ja se već neko vrijeme osjećam kao Hrvat.

Radmanović kad je vidio koliko silno Nerkez želi putem Komšića na oteto hrvatsko mjesto u diplomaciji, zatržio je od Nerkeza da to i pismeno napiše. Što je ovaj potom pred njim i uradio.

I tako je Nerkez postao Hrvat. Pohrvatio ga Sustav. I želja za lijepim životom u Italiji.

Nikada zbog tog lažnog iskaza niti jedna državna institucija BIH nije pokrenula istragu. Čak niti ministarstvo pravosuđa na kojem je i tada na čelu bio Hrvat iz  HDZBIH. Kao što je i danas. Opet Hrvat iz HDZBIH. Koji ima ovlasti pojasniti Crnadku što je pravo i pravda, te naložiti reviziju i istragu. No to iz nekog razloga ne čini.

Jedini koji je pisao o Nerkezu bio je Poskok. Provokativno. Na sve moguće načine.

I kad je korupcija otkrivena što je uradila država BIH? Poslala je SIPA-u na Poskok. Bio je to prvi iskaz terora države BIH nad novinarima.

Mediji Režima privođenje su slavili kao da se privodi notornog kriminalca. Kad je Sud dokazao da je sve bila izmišljotina niti jedan medij u Sarajevu nije objavio da je slučaj bio čista namještaljka.

Glasovi kazuju da je predsjednica Udruženja BIH novinari, Borka Rudić kad je čula da SIPA upada i zastrašuje novinare Poskoka, samo otpila guc vina, potegla dim, značajno pogledala u nebo i kazala: Ne bi on meni ni muzej u  Jablanici živ napustio.

Ne misleći naravno na Nerkeza.

Zbog ukazivanja na činjenicu da Komšić protupravno imenuje ambasadore proveli smo preko 4 godine na suđenju, na parnici koja je osmišljena samo da nam oduzima energiju. Nerkez nikada nije optužen. Najdraže Ambasade i Komšić i danas pozivaju na borbu protiv korupcije.

Kolio još, draga hrvatska i srpska stoko, mi moramo pisati da živimo u Režimu Bošnjakistana?

ZAŠTO ŽELJKO KOMŠIĆ NIKADA NIJE OPTUŽEN ZBOG KORUPCIJE? Krivotvorio je izjavu kako bi prekrstio i uhljebio Arifhodžića

 

Knezović: Uskoro u BiH možemo očekivati novih 12 diplomata ‘Hrvata’. Radi se o Adilu, Adnanu, Bahrudinu, Dženanu, Mustafi, Emiru, Fahimu…

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare