Published On: Pon, lis 28th, 2019

OVO NEĆETE ČUTI IZ SARAJEVA Rijad pozdravio Bagdadijevu smrt: ‘Iskrivili su sliku islama’

Saudijska vlada cijeni goleme napore američke administracije koja je tragala za članovima te opasne skupine koja je okaljala sliku islama i muslimana diljem svijeta i u brojnim zemljama.

Saudijska Arabija je u ponedjeljak pozdravila smrt šefa skupine Islamska država (IS) Abu Bakr al-Bagdadija u Siriji i dodao da je njegova organizacija “iskrivila sliku islama i muslimana diljem svijeta”.

Saudijska vlada je pratila objavu američkog predsjednika Donalda Trumpa o uspjesima potrage i eliminaciji šefa Islamske države, terorista Abu Bakr al-Baghdadija, rekao je glasnogovornik saudijskog ministarstva vanjskih poslova.

 

– Saudijska vlada cijeni goleme napore američke administracije koja je tragala za članovima te opasne skupine koja je okaljala sliku islama i muslimana diljem svijeta i u brojnim zemljama, među kojima i u Saudijskoj Arabiji, počinila strahote i zločine protivne temeljnim ljudskim vrijednostima – dodao je glasnogovornik.

Dodao je da će Saudijska Arabija “nastaviti, sa saveznicima na čelu kojih su Sjedinjene Države, borbu protiv terorizma, njegovih izvora i terorističke ideologije”.

Američki predsjednik Donald Trump potvrdio je u nedjelju u Washingtonu da je ubijen čelnik Islamske države Abu Bakr al-Baghdadi u operaciji američkih snaga provedenoj tijekom noći u Siriji. Al-Bagdadi se ubio tijekom američke operacije aktiviranjem samoubilačkog pojasa s eksplozivom.

Pod al-Bagdadijevim vodstvom Islamska država, koja je u jednom trenutku kontrolirala velika područja Iraka i Sirije, provodila je jezive napade na vjerske manjine te napade na pet kontinenata u ime jednog oblika ultrafanatičnog islama, prenosi Hina.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare