Published On: Sri, srp 28th, 2021

Ovo je vozač autobusa s Kosova koji je izazvao nesreću u Hrvatskoj

Vozač je u 10.40 sati bio predat pritvorskom upravniku Policijske uprave brodsko-posavske, a oko 13 sati dovezen u Sud u Slavonskom Brodu, gdje je ispitan te će biti donesena odluka o njegovu pritvoru.

Prema pisanju medija, branio se šutnjom, piše SBPlus.

“On se branio šutnjom, dakle, nismo dobili njegovu obranu”, kazao je Franjo Kopunić iz Županijskog državnog odvjetništva u Slavonskom Brodu, koji je za vozača od suca istrage zatražio određivanje pritvora. 

Podsjetimo, prema izjavama ministra unutarnjih poslova Kosova Bajrama Redžepija, vozaču, koji je policiji odmah na mjestu događaja priznao kako je u vožnji zaspao, cijeli će se postupak protiv osumnjičenog voditi u Republici Hrvatskoj te kosovske vlasti neće tražiti njegovo izručenje.

Inače, vozač se sumnjiči za kazneno djelo počinjenje kaznenog djela iz članka 227 Kaznenog zakona Izazivanje prometne nesreće u cestovnom saobraćaju.

Prema tom članku, ovisno za koju se klasifikaciju djela bude teretio vozač, predviđena je zatvorska kazna u trajanju od šest mjeseci do čak 12 godina.

Prema infomacijama, iz bolnice će danas otpustiti 25 povrijeđenih.

Danas je na Kosovu Dan žalosti, a predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je izraze saučešća predsjednici Republike Kosovo Vjosi Osmani i porodicama stradalih.

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x