Published On: Sri, ruj 11th, 2019

Ovo je video Tesle koja juri po autocesti negdje u Massachusettsu, vozač i suvozač bezbrižno drijemaju

Jedan vozač automobila iz Massachusettsa objavio je video Tesle koji je snimio na autocesti. To baš i ne bi bila neka vijest da vozač i suvozač te Tesle nisu malo zadrijemali, usred vožnje. Tesle, kao što sigurno već znate, imaju funkciju autopilota, odnosno automobil se može sam voziti po autocesti. Međutim, iz Tesle nisu baš zamislili da se vozač može izvaliti i spavati, već se od njega očekuje da je spreman preuzeti upravljač u bilo kojem trenutku, što naravno ne može dok spava.

“Pogledao sam bez veze u drugu traku i vidio sam da netko u automobilu pored mene spava i mislio sam si da to ne može biti točno. Šokirano sam pogledao još jednom, i naravno, tip je spavao toliko tvrdo da mu je glava počela padati prema krilu. Tempomat mu je bio namješten na barem 90 ili 100 kilometara na sat”, ispričao je vozač Dakota Randall za NBC10 Boston.

 

POKUŠAO GA JE PROBUDITI TRUBOM, ALI NIJE IŠLO

Randall je također ispričao da je trubio i vozio se uz spavajućeg vozača barem minutu, no onda je jednostavno odustao i prestigao ga. Randall tada nije pozvao policiju, no oni su nakon što je video postao viralan nazvali njega. Pokušali su saznati identitet vozača ili njegovu registracijsku oznaku, no Randall se nije sjećao.

Javili su se i iz Tesle, te su ovaj i još mnoge videe slične ovom opisali kao spačke i laži. Tvrde da njihov sustav za promatranje vozača svakih 30 sekundi podsjeća vozače da moraju pratiti promet i prometnicu, te onemogućuje korištenje autopilota ako vozač ne obraća pozornost. Randall je u nastavnom tvitu pak pojasnio da se ne radi o nikakvom spački niti teoriji zavjere, no skeptično je rekao da su možda ljudi u autu sve lažirali.

 

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare