Ovo je top osam najseksi političarki svijeta

Politička karijera može biti vrlo zahvalan posao – u igri su veliki novci, moćni ljudi, mnoštvo privilegija. To su uvidjele i ove ljepotice

Kad pomislimo na političare najčešće se prisjetimo pretilih i starih lica s televizora koja se ne mijenjaju desetljećima, no da je politika posao u koji je vrlo dobro i pametno ući, sve češće shvaćaju i mladi. Iako je omjer žena naspram muškaraca u svjetskoj politici još uvijek 1:4, ove ljepotice svakako svojom pojavom rade na popularizaciju tog zanimanja kod žena. Od Italije do Kanade, Libanona do Kanade, ove su žene sve radile na nekim razinama vlasti, bilo u parlamentu ili vlade, i sve do jedne su definitivno seksi, prenosi express.hr

Pogledajte tko su:

1.  Nicole Minetti 

Inače, Minetti je bivša stomatologinja koja je talijanskom premijeru sanirala štetu na zubima nakon što ga je u prosincu 2009. godine u Milanu napao jedan muškarac te ga udario.

 

Nedugo nakon toga učlanila se u njegovu stranku, a seksipilna Minetti je dobila svoje mjesto u parlamentu. Na Instragramu voli objavljivati svoje zavodljive slike.

Povukla se iz politike nakon što se našla u središtu skandala – ona je bila zaslužna za pozivanje mlađahnih djevojaka na Berlusconijeve razuzdane orgije. Osuđena je na zatvorsku kaznu, a kasnije se vratila stomatologiiji i međuvremenu se posvetila i svom novom hobiju – puštanju glazbe kao DJ-ica.

2. Alina Kabaeva 

 

Желаем вам замечательных выходных!

Objavu dijeli Alina Kabaeva | ФАН-АККАУНТ | (@alinakabaeva.official)

 U razdoblju od 2007. do 2014. neki su ruski političari u Dumi sigurno imali problema s koncentracijom za vrijeme sjednica. Naime, tada je u njihovim klupama. Alina je nekadašnja osvajačica zlatne Olimpijske medalje u gimnastici, a nebrojeno puta se pojavljivala na naslovnicama časopisa poput Voguea i Maxima.

U jednom trenutku svi su vjerovali u govorkanja da ni Vladimir Putin nije mogao odolijeti Alini i njenoj ljepoti, no oboje su to zanijekali.

 

3. Maria Rosaria Carfagna Potreban je samo jedan pogled na ovu talijansku slatkicu da bi shvatili zašto se nalazi na listi. Prije nego se počela baviti politikom, Maria je bila model i prezenterica na televiziji.

#ioxlei #MaraperNapoli #VotaForzaItalia #scriviCarfagna #demagistrisacasa #Lettierisindaco Objavu dijeli Mara Carfagna (@maracarfagna)

 

 

U politiku je ušla 2004. godine te se njom i dalje bavi, a od vremena privlačenja pogleda razgolićenim tijelom evoluirala je u stilu, pa danas nosi kratke frizure i elegantne odjevne kombinacije.

4. Sethrida Geagea 

Iako je duboko zakoračila u 40-e godine života, ovu političarku i dalje smatraju jednom od najseksi političarki na svijetu. Rođena je u Gani, a u Libanonu je postala politički aktivna nakon uhićenja njenog muža 1994

#InstaSize

Objavu dijeli Sethrida Geagea (@sethridageagea)

Postala je članicom parlamenta 2005., a nakon toga je jedno vrijeme bila i ministrica.

5. Orly Levy

Ona je služila u izraelskim zračnim snagama, bila je model i tv voditeljica, a u to vrijeme je studirala i pravo. Nakon završetka studija počela se baviti politikom i vrlo je brzo zamijećena po svojim snažnim desničarskim uvjerenjima.

Po mnogima je ona dokaz kako žene mogu biti lijepe, pametne, ali i snaći se u vojsci. Danas ima 42 godine i dalje se aktivno bavi politikom.

6. Toireasa Ferris


Ona je političarka zahvaljujući kojoj se irskoj stranci Sinn Féin imidž promijenio nabolje – odbacivši militantnost i zamjenivši je uglađenim zahtijevima.

Politikom se bavi od svoje 18-e. Iako je imala neke kontroverzne izjave, imala je potporu naroda te je izabrana za predstavnicu u europskom parlamentu.

7. Ruby Dhalla

Od 2004. do 2011. Liberalna stranka Kanade imala je najseksi članicu u svojoj povijesti. U mladosti je pobjeđivala na raznim natjecanjima ljepote, a nakon školovanja počela se baviti politikom.

No, njenom je ugledu naškodio skandal te je 2014. objavila da se povlači iz politike, no stranka je dobila seksi muškog nasljednika – u obliku Justina Trudeaua.

8. Eva Kaili

Ova grčka političarka mami uzdahe muškaraca diljem zemlje. Karijeru je započela kao novinarka i voditeljica vijesti. Prije toga je završila studij arhitekture te je doista dokaz da ljepota i pamet mogu doći u paketu.