Published On: Ned, lis 25th, 2020

Ovo je Tomislav Vlašić, psihopat koji je izmislio Međugorje

Vezano za ekskomunikaciju fra Tomislava Vlašića. Čovjek je, dok je bio na župi u Čapljini (prije navodnih ukazanja) napravio dijete časnoj sestri Rufini (pravo ime Manda Kožul). Sin im se zove Toni i žive u Njemačkoj (ex sestra Rufina i Toni). Ženu je psihički izmanipulirao i uvjerio je da o svemu šuti i da bude “kao Marija”. Dolazi u Međugorje odmah nakon ukazanja.

Međugorska “Gospa” ovog seksualnog manijaka i psihičkog zlostavljača imenuje vođom moltivene skupine 6. listopada 1981.: “Neka fra Tomislav počne s molitvenim grupama, jer je to jako potrebno.” Dalje, Vlašić pita gospu preko viđelica: “Da li da ovdje osnujemo zajednicu kakvu je sv. Franjo osnovao?”, “Gospa” odgovara: “Bog je sv. Franu odabrao za svog izabranika. Dobro bi bilo da slijedite njegov put.”

Međugorski fanatici: “Nije bio duhovni vođa vidjelica i u Međugorju bio samo kratko”.

Činjenica: Tomislav Vlašić svakodnevno se viđao s vidjelicama i razgovarao, vodio tzv. “Dnevnik ukazanja”. Bio aktivan u Međugorju od 1981., i bar do 1991. Jedan od onih koji su izmislili da Gospa slavi 2000. rođendan 5. kolovoza, pa je tako i nastao “Mladifest”, popularno okupljanje katoličke mladeži.

Jedna od vidjelica Marija Lunneti ex Pavlović, bila u njegovoj New age sekti 1988. godine. Dobila poruku od Gospe da sekta može djelovati, kasnije opovrgla da je poruke bilo. (1988. godina je već sedam godina od ukazanja. Ako nisu bili u kontaktu i ako je Vlašić bio samo na ćevapima u Međugorju, kako to da se “viđelica” Marija pridružila fra Tomislavu i njegovoj sekti u Italiji, i to 7 godina od ukazanja i 4 godine nakon njegovog tobožnjeg prestanka djelovanja u Međugorju?)

Fra Slavko Barbarić, koji je naslijedio Vlašića kao duhovni otac “viđelica”, dalje veli (o Mladifestu), u svojoj Kronici ukazanja 6. kolovoza 1991. (10 godina od ukazanja): “U 14 sati su se organizatori sastali sa fr. Tomislavom Vlašić i Slavkom. Odlučili smo uzeti isti tjedan. Predložene su različite teme. Koncem godine smo odlučili objaviti točan program. Osjećamo potrebu da nastavimo s ovim susretima, jer su važni. Ponudit će se seminari prije festivala za organizatore”

Od čitave stvari ne zna se tko je gori. “Fra” Tomislav Vlašić kao psihički zlostavljač koji je pomogao da se izgradi međugorski kult i Mladifest, ili “viđelice” koje ga se danas odriču.