Published On: Pet, pro 6th, 2019

Ovo je šef hostela u kojem su spavali nigerijski studenti. Demantira njihovu priču

‘Uredno su se iz hostela odjavili 18. studenoga, a tvrde da ih je policija dan ranije deportirala u Bosnu’

Dnevnik Nove TV večeras je objavio razgovor s voditeljem hostela u kojem su odsjeli nigerijski studenti. Prema priči koju su objavili svi hrvatski, danas i neki veliki svjetski mediji, Nigerijci su večer prije odlaska iz Hrvatske, 17. studenoga, poželjeli razgledati Zagreb. No na ulasku u tramvaj, tvrde, zaustavila ih je policija. Ispričali su da su ih odveli u stanicu, uzeli im mobitele, utrpali ih u kombi i odvezli do granice Hrvatske i BiH, gdje su ih naprosto izbacili i otjerali u susjednu državu.

No, sugovornik novinara Nove TV, voditelj hostela Branimir Markač, tvrdi da to ne može biti istina. Oni su se, ispričao je, mirno odjavili 18. studenoga – dakle dan nakon što ih je prema njihovoj verziji policija uhvatila u tramvaju.

‘PUTOVNICE IM NISU BILE NA RECEPCIJI’

“U hostel su se prijavili 16. studenoga oko 18 sati i boravili su dvije noći do 18. studenoga. Odjavili su se oko 11 sati ujutro”, kazao je. “Tog 17. studenoga u kasnim večernjim satima oko 22:30 su produžili noćenje, boravak za još jednu noć u hostelu do 18. studenoga”, kazao je.

Prilikom ispitivanja u bihaćkom Uredu za strance nigerijski su studenti tvrdili kako su im stvari i dokumenti ostali u hostelu. Naknadno ih je, kažu, pokupio prijatelj i poslao. Voditelj hostela i to je demantirao. “Ne, putovnice su njihove primljene samo radi potreba prijave i u trenutku kada je proces prijave završio i usluga naplaćena dokumenti su im vraćeni u ruke. A po odjavi gosti su pokupili sve svoje stvari”, kazao je.

I DALJE JE PUNO NEPOZNANICA

Hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova potvrdilo je da su studenti koji su završili u BiH legalno dobili vize kako bi sudjelovali na Svjetskom međusveučilišnom prvenstvu. Vize su izdane s rokom valjanosti u razdoblju od 12. studenog do 3. prosinca ove godine i ukupnim trajanjem boravka od šest dana. Rok trajanja boravka je počeo teći 12. studenog, kada su ušli u Hrvatsku, što znači da su vize vrijedile do 18. studenog.

Priča je i dalje iznimno čudna i puna nepoznanica. Prvenstveno nije jasno kako su završili u migrantskom kampu Bosni i Hercegovini. Nadalje, gdje su bili do 3. prosinca, kada je priča o njima objavljena na portalu Žurnal? Koliko su vremena proveli u Hrvatskoj i što su radili? Kada su ušli u BiH? Jesu li sve to vrijeme zaista proveli u kampu za migrante? Na ta pitanja nema odgovora.

 

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare