Published On: Sri, ožu. 15th, 2017

OVO JE NASILNIK S POLJUDA Zbog ulaska na teren neće platiti ni kune kazne!?; BRAT DOMINIKA MAMIĆA ‘Specijalci su mi prebili brata!’

Dominika Mamića (22), zvanog Minko, mladića koji je s vatrogasnom štipaljkom upao na teren poljudskog stadiona na kraju utakmice između Hajduka i Rijeke – u zatvoru na Bilicama posjetili su brat i polubrat. U Split su došli iz slavonskog mjesta Cerić pokraj Vinkovaca. Braća su razgovarala s Dominikom telefonom, a između njih je bila staklena pregrada.

Nije im lako

– Nakon što su moga brata policajci priveli nije se ništa događalo dok ga interventni policajci nisu doveli do tunela za igrače, a onda ga je jedan od policajaca udario svom snagom šakom u zatiljak. Nisu to htjeli učiniti pred publikom, ali su učinili u tunelu, gdje nitko ne vidi. Evo vam fotografija mog brata na podu kako leži okružen policajcima i njihovim čizmama. Obratit ću se Unutarnjoj kontroli Ministarstva unutarnjih poslova i ministru Vlahi Orepiću, pa neka on kaže ime tog policajca koji je udario mog brata. Neka iziđe i ime i prezime policajca kada je izišlo u svim medijima Dominikovo ime – rekao nam Mamićev brat Renato.

– Nisam gledao utakmicu, ali kada sam vidio snimku, odmah sam ga prepoznao, iako je bio maskiran. Naravno da nam nije lako, najteže je roditeljima, pogotovo majci, ali ja to s jedne strane kao pripadnik navijačke scene mogu i razumjeti s obzirom na svu nepravdu koja se u našem nogometu događa. Ja sam za Dinamo, on za Hajduk, ali svi smo protiv ovakvog HNS-a. Vjerujem da je puk’o zbog penala, ali sreća da ipak nikoga nije udario. On je nezaposlen i nema nikakvih primanja i nije u redu da ga kazne nekom velikom kaznom, a nadam se da će ga i što prije pustiti jer nikoga nije ni ubio ni ozlijedio – rekao nam je Renato, dodavši da mu brat često prati utakmice Hajduka sa svojim društvom, torcidašima iz Đakova, Osijeka… I nije točno da se Dominik prije nekoliko mjeseci odselio u Split. Živi u Ceriću s nama u kući. Na utakmicu je otišao, mislim, u petak, ali ne, on ne živi u Splitu – rekao nam je Renato Mamić.

Sporna fotografija iz tunela poljudskog stadiona

 

Ako je suditi po riječima njegovih poznanika, Dominik Mamić iz Cerića koji je šokirao hrvatsku javnost huliganskim ispadom u subotnjem HNL derbiju Hajduka i Rijeke, nije tip kakvim se predstavio javnosti na početku sudačke nadoknade derbija.

Pregledavaju snimke

– Čudi me to za njega. Daleko od toga da on nije zagrižen navijač Hajduka, ali nikad do sada nije bio sudionik nekih navijačkih sukoba ili tučnjava, a pogotovo ne ovakvih situacija. Moram priznati da me čak i šokiralo kada sam čuo da je riječ o njemu – rekao nam je njegov sumještanin Dragan iz Cerića s kojim smo razgovarali u lokalnom kafiću. Njihov je sumještanin glavna tema svih razgovora. U Ceriću, pak, većinu čine navijači Hajduka, ali ima i dosta dinamovaca. Nedjeljom se, kaže Dragan, sastanu na malom travnatom igralištu i igraju jedni protiv drugih mali nogomet, a poslije se počaste prasetinom i pićem. Derbije gledaju zajedno, ali osim podbadanja i verbalnih sukoba, težih incidenata nije bilo.

S obzirom na to da je Dominik Mamić nezaposlen i nema stalnih prihoda, ostaje pitanje kako će, ako mu Prekršajni sud u Splitu izrekne novčanu kaznu za počinjene prekršaje, sud te kazne i naplatiti. Osim što je za propuste u organizaciji susreta prijavljen i HNK Hajduk kao pravna osoba zbog čega mu prijeti kazna od 250 tisuća kuna, MUP bi trebao provesti nadzor i nad radom zaštitarskih tvrtki koje su osiguravale subotnju utakmicu između Hajduka i Rijeke. I dalje je u tijeku potraga za huliganima koji su napadali navijače Armade po povratku sa subotnje utakmice. U tijeku je i identifikacija izgrednika na snimkama nadzornih kamera.

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer