Američki predsjednik Donald Trump objavio je da je pozitivan na covid-19, kao i njegova supruga Melania, te da idu u karantenu. “Večeras smo prva dama i ja testirani i pozitivni na covid-19”, napisao je na Twitteru Trump. “Odmah počinjemo četrnaestodnevnu izolaciju i proces oporavka. Uspjet ćemo ZAJEDNO”, dodao je. Nešto ranije Trump je za Fox […]

" />
Published On: Pet, lis 2nd, 2020

Ovo je najopasniji trenutak s kojim se američka vlada susrela

Američki predsjednik Donald Trump objavio je da je pozitivan na covid-19, kao i njegova supruga Melania, te da idu u karantenu.

“Večeras smo prva dama i ja testirani i pozitivni na covid-19”, napisao je na Twitteru Trump.

“Odmah počinjemo četrnaestodnevnu izolaciju i proces oporavka. Uspjet ćemo ZAJEDNO”, dodao je.

Nešto ranije Trump je za Fox News rekao da je njegova savjetnica Hope Hicks pozitivna na covid-19.

“Užasno! Prva dama i ja čekamo rezultate testa. U međuvremenu započet ćemo postupak karantene”, napisao je ranije na svom Twitteru.

Analitičarka CNN-a: Ovo je jedna od najopasnijih situacija za vladu SAD-a

Analitičarka CNN-a za nacionalnu sigurnost Samantha Vinograd kazala je da je ovo jedna od najopasnijih situacija s kojom se američka vlada susrela.

“Ovo je možda najopasniji trenutak s kojim se američka vlada susrela. Trump boluje od smrtonosnog virusa. Cijela situacija djeluje kao nešto što bismo gledali u epizodi serije Homeland. Predsjednik boluje od smrtonosnog virusa, mora ići u karantenu”, kazala je.

“S obzirom na to da Trump ne nosi masku, a u kontaktu je svaki dan s brojnim ljudima, logično je da su drugi visokorangirani dužnosnici unutar nacionalno-sigurnosnog aparata možda također zaraženi. Američka je vlada izuzetno ranjiva u ovom trenutku”, istaknula je./HMS/