Published On: Čet, srp 29th, 2021

OVO ĆE BITI ZANIMLJIV SLUČAJ: Novinar RTRS-a, uz iskreno izražen respekt prema bošnjačkim žrtvama, novinar RTRS-a iznio mišljenje da nije bilo genocida. Prijavljen je…

Novinar RTRS-a Branimir Đuričić oglasio se nakon što je danas predsjednik Skupštine Općine Srebrenica Ćamil Duraković Tužiteljstvu BiH podnio  prijavu protiv njega, zbog negiranja genocida u Srebrenici.

U objavi koju je napisao na svom Twitter nalogu djelovao je krajnje iznenađen ovakvim postupkom, bez obizra što je izmjena u Kaznenom zakonu BiH kojom se kažnjava svako negiranje genocida stupilo danas na snagu.

Počelo je. Kako saznajem protiv mene je već podnesena krivična prijava zbog stavova izrečenih na Twitteru – napisao je Đuričić.

Od danas je i formalno na snazi Zakon o negiranju genocida u Srebrenici. Kazna zatvora do pet godina zatvora. Uz iskreno uvažavanje bošnjačkih stradalnika u Srebrenici, kao potomak žrtava istinskog, jasenovačkog genocida i borac za slobodu izražavanja kažem u Srebrenici nije bilo genocida – napisao je Đuričić.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x