OVO BI BILO SJAJNO: Od svih ljudi u Terorističkoj stranci na Izetbegovićevu glavu puca najkompromitiraniji među njima. Borci Al Qaede naprosto su mu se klanjali…

Šemsudin Mehmedović priopćio je da je podnio prijavu o kandidaturi za predsjednika SDA, koji će biti biran na 8. Kongresu SDA, a o tome je danas službeno informirao Glavni odbor SDA BiH i Izborno povjerenstvo Stranke.

-Na osnovu članka 57. stav (2) Statuta Stranke demokratske akcije, članka 5.1 stavak 2. točka 2. Pravila izbornog postupka u Stranci demokratske akcije, a u skladu s Uputstvom za izbor izaslanika 8. Kongresa i predlaganje kandidata za izbor središnjih tijela SDA, podnio sam prijavu kandidature za predsjednika SDA koji će se birati na 8. Kongresu SDA.

Prijavu moje kandidature, u skladu s navedenim člancima Statuta i Pravila izbornog postupka, podržava 19 (devetnaest) općinskih organizacija SDA. U dozvoljenom roku nije bilo žalbi na nominacije, koje su dostavljene regionalnim i županijskim odborima stranke, kao i Središnjici SDA – navodi Mehmedović u priopćenju za javnost.

Kako kaže, s obzirom na to da je ispunio nužne uvjete da u skladu s aktima SDA bude kandidat za predsjednika SDA ‘danas sam, na osnovu članka 5.2. Pravila izbornog postupka u Stranci demokratske akcije službeno uputio Izbornoj komisiji SDA BiH prijavu moje kandidature očekujući da me uvrste na kandidatsku listu za izbor predsjednika SDA’.

-Na osnovu ovlasti iz članka 148. Statuta i članka 3.7. Pravila izbornog postupka očekujem da Izborno povjerenstvo SDA osigura integritet izbornog procesa, jednake uvjete za sve kandidate u prezentaciji svojih programa izaslanicima Kongresa, kao i jednak broj članova biračkih odbora i promatrača.

Moju kandidaturu su podržale OO SDA Tešanj, Vareš, Doboj Jug, Teslić, Kotor Varoš, Čelinac, Skender Vakuf, Banja Luka, Prnjavor, Srbac-Bos.Kobaš, Vukosavlje, B.Brod, Derventa, Modriča, Bos.Šamac, Foča, Rogatica, B.Novi, i Gornji Vakuf – priopćio je Mehmedović.

Podsjećamo, Mehmedović je jedan od osnivača SDA i dobitnik „Zlatnog ljiljana“ ratnih je devedesetih bio omiljeni kum na vjenčanjima tzv. mudžahedina i bošnjačkih nevjesta na području Tešnja.

Mehmedović je tako, tijekom 1993. i 1994. godine, bio kum, odnosno, “službena osoba” pred kojim su mudžahedini sklapali brakove s bošnjačkim nevjestama.

SIPA je Mehmedovića 2013. godine prijavila Županijskom tužiteljstvu ZDŽ-a zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih materija, ali je Tužiteljstvo odustalo od istrage. U skrivenim podzemnim skladištima pronađeno je oko 800 punjenja za ručne raketne bacače iranske proizvodnje te oko 60 granata za bestrzajne topove./R. I./HMS/