Published On: Sun, Jan 12th, 2020

Dopisivanje s Jazavčevim uredom…

Dobili smo mail od Komšićeve tajnice, stanovite Sandre, da objavimo njegovu čestitku skijašici Elvedini M.

Elvedini M. mi od srca čestitamo. No, ne pada nam na pamet objavljivati Komšićeve čestitke bilo kome.

Evo što smo odgovorili:

Poštovani,

molimo Vas da nam dostavite izjavu g. Komšića s datumom od 9.1. 2020 , njegov stav o osudi zločina , ubojstva civila i djece, od strane Armije BIH i stranih džihadista, u Vitezu (Buhine kuće) te njegov jasan poziv o potrebi pronalaska i osude zločinaca. Vjerujemo da tako čestita osobnost sigurno nije prešutjela ovaj tužni datum.

  • 1. Koji je stav hrvatskog člana Predsjedništva BIH o ubojstvima hrvatskih civila u Vitezu motornim pilama? Smatra li “Hrvatski član Predsjedništva”, da je korištenje motornih pila kao sredstva za ubojstvo pripadnika njegovog naroda, tijekom rata, bio negrađanski čin, ili misli da je korištenje motornih pila bila nužnost u obrani BIH od agresora? O ovom slučaju djece.
  • 2.Kada će Jazavac posjetiti Vitez i mjesto zločina ABIH – Buhine Kuće? Ako je posjetio WTC u NewYorku , gdje su isti šehidi Armije BIH ubijali civile, može i Vitez. Ili ne može?
  • 3. Do kada će Jazavac sramotiti hrvatski narod u BIH i na božićne i uskršnje domjenke pozivati Puljića?
  • 4. Hoće li ured “hrvatskog člana Predsjedništva” podići kaznenu prijavu protiv Martine Mlinarević, koja je obmanula Komšića i u CV-u koji je predala dotičnome navela da ima fakultetsko obrazovanje? Radi se kaznenom djelo krivotvorenja isprave. I zašto to do sada nije učinjeno?

Napomena: Prestanite nam puniti inbox ovim vijestima o skijašicama. Djeca su ubijena draga Sandra.

I pozdravite Nihata. Nadamo se da više nije radikalan i da neće slati džihadiste na Jadran.

Nek to šalje Džaferovićev ured.

Gospodin Šefik sigurno  ima većih iskustava s džihadom od mladog marksiste. I , uostalom, ne stoji to “hrvatskom” uredu. Da puškara po Hrvatskoj. Tako se gubi znate ona teza o “legitimitetu i legalitetu”. Pazite malo na to…

Dodatna napomena za ured “Hrvatskog člana Predsjedništva”, posebno gđi. Filipović.

Neispravno je napisati “daljoj karijeri”.  Čak i na bosanskom jeziku , kojim se Komšić očito jedino i služi.

Evo i besplatnog pojašnjenja:

Izraz “dalji” u stvari je komparativ pridjeva “dalek”. On označuje udaljenost, npr. dalja rodbinacilj je sve dalji itd.

Izraz “daljnji” je pridjev koji znači “budući, sljedeći, idući, koji slijedi”. Na primjer: Očekuje se daljnji rast plaća.

Tako ćemo pisati “Stigli su mi dalji rođaci”, “Domovina mi je sve dalja…”, ali i “U daljnjem procesu to ćemo ispraviti”, “Kroz daljnja nastojanja sigurno ćete uspjeti”.

I kaže se “Hvala Poskoče”.