Published On: Čet, pro 31st, 2020

Ovako je Voja Tankosić pregovarao sa Arbanasima: NAJMOĆNIJEM ALBANCU OTEO OBA SINA! (VIDEO)

Pripovijest o Vojislavu Tankosiću, srpskom vojskovođi, koji je na najlvispreniji način pobijedio u pregovorima s najmoćnijim Albancem tog doba, svjedoči da pregovori s Albancima već stoljećima nisu strani Srbi.

U pregovorima 1911. Voja Tankosić izborio je nedvosmislenu pobjedu, pa se ponosno slikao ispred kuće albanskog vojskovođe s kojim je pregovarao.

Godine 1911. Vojislav Tankosić maskirao se kao Albanac ispred kuće Ise Boljetinca u Boljetini, tijekom pregovora o suradnji.

Prije sukoba s Turskom i početka konačnog oslobađanja srpskog teritorija od dugotrajne okupacije spomenute države, za Srbiju je bilo vrlo važno da se Albanci ne miješaju u sukobe i dodatno otežavaju borbu protiv slavenskih postrojbi predvođenih Srbima.

Zbog toga je srpska vlada poslala svoje najistaknutije časnike da pregovaraju o suzdržavanju Albanaca tijekom rata između Srbije i Turske.

Čak je i Apis došao, tražeći jamstvo od Ise Boljetinca.

U to je vrijeme Isa bio najmoćniji Albanac, bio je najcjenjeniji vojskovođa koji je imao najveći utjecaj u cijelom albanskom narodu. Iako se Apis vratio u Beograd s obećanjem spomenutog albanskog prvaka, nitko u vladi i vojsci nije vjerovao Arbanasima i njihovim riječima.

Zbog toga je vojvoda Tankosić samoinicijativno odlučio uzeti stvar u svoje ruke.

I sam je otišao do Boljetinca i ponizio ga otmicom oba sina!

Potom ih jeprebacio u Kuršumliju, gdje ih je držao kao taoce sve dok rat nije završio s porukom da njihov život ovisi o tome hoće li očeva riječ biti ispunjena ili ne.

Naravno, Albanci se nisu miješali u sukobe, a njihov glavni vojskovođa bio je prisiljen zadržati bijes.

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x