Published On: Čet, ruj 12th, 2019

OVAKO BI ONI S NAMA DRŽAVU GRADILI: Ništa se u Mostaru ne smije pozitivno dogoditi. Čak i to će biti popljuvano

Kad te popljuje portal Bakira Alispahića, SDP-ovog člana koji se i danas nalazi na crnoj US listi zbog sumnji da je bio povezan s teroristima u Pogorelici onda znaš da si napravio pravi posao. Upravo je ovaj portal danas krenuo u teoriju urote kako je Lajčak Dodikov plaćenik za razbijanje BiH. Zanimljivo, dok je Shilling, Paddy, i svi ostali Ex OHR-ovci davali izjave AID-ovcu i čovjeku s crne US liste, za koje se čak i nisu potrudili skriti da su osmišljene u Sarajevu, i da se objavljuju prema narudžbi, tada nije bilo nikakve urote.

Pronašli smo rješenje dakle za BIH. Hrvati i Srbi trebaju prestati postojati skupa sa svojim političkim idejama. I BIH će procvjetati. Tako je to u svijetu čuvara Iranskih kampova . Raznoraznih Bahtijara, Alispahića, Huseina i  Živalja, članova raznoraznih bratstava. Čestitamo im obljetnicu napada na WTC. Valjda su se veselili jučer. Bio je to naime prvi uspješni zračni napad bivših pripadnika ABIH. Čuvara Bosne. Oponenata Čoviću i Dodiku. Pošto znamo da to u njihovim medijima ne smije.

A sad pročitajte još jednu AID-ovu urotu od teksta:

Objavljeno u kategoriji BiH na 11.09.2019 19:21:00

Čovićev počasni doktorat Lajčaku

Piše: A. Aljović

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović primit će u četvrtak u Mostaru ministra vanjskih i europskih poslova Slovačke Republike Miroslava Lajčaka.

Iz Sveučilišta u Mostaru danas je tokom dana saopćeno da će to sveučilište Miroslavu Lajčaku, koji je bivši visoki predstavniku u BiH, u četvrtak također dodijeliti titulu počasnog doktora.

Analitičari, poput onih iz Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije IFIMES iz Ljubljane smatraju da je u Evropi došlo do grupisanja nekoliko visokih funkcionera, a koji kod međunarodne zajednice lobiraju za Milorada Dodika i Dragana Čoviću odnosno njihovu politiku razgradnje Bosne i Hercegovine.

Počasni doktorati, poput onog koji će u četvrtak biti uručen Lajčaku, i ranije su bili predmetom optužbi iz akademske zajednice koja smatra nedopustivim maniplirati naukom u političke svrhe.

Novinar iz Banja Luke Slobodan Vasković objavio je prošle sedmice tekst u kojem najviše zvaničnike Evropske unije – poput komesara za proširenje Johannesa Hahna – optužuje da lobiraju u Briselu za Dodikovu politiku raspada Bosne i Hercegovine, a na spisak tih zvaničnika Vasković je stavio i Lajčaka.

‘Johannes Hahn, evropski komesar za proširenje, glavni je lobista Milorada Dodika u Evropskoj uniji. Uz Hahna, tu je još Miroslav Lajčak, slovački ministar inostranih poslova i bivši visoki predstavnik u BiH’, tvrdi Vasković, napominjući da za Dodika lobira i Lars Gunar Vigemark, šef Delegacije EU u BiH, koji ovih dana upravo završava svoju misiju u Sarajevu.

Profesor sa Univerziteta u Sarajevu i bivši član Predsjedništva Republike BiH Ivo Komšić objavio je nedavno kolumnu u kojoj kritikuje Lajčakov odnos prema Bosni i Hercegovini.

„Tek iz ove perspektive je jasno zašto je on otišao s te funkcije prije isteka mandata. To se nije desilo niti jednom visokom predstavniku, niti jedan to nije želio radi visoke pozicije s nezamislivo visokom plaćom i za evropske prilike. Nikada njegov odlazak nije objašnjen, niti od njega, niti od onih koji su ga postavili. Pravdano je to imenovanjem za ministra vanjskih poslova njegove države, ali to nije bilo uvjerljivo za onu situaciju. Zna se da je opozvan iz Sarajeva, da je otišao i nije se više vratio na funkciju. Zna se i to da se sve desilo u kontekstu nabavke nekih skupih strojeva za poljoprivredu i šumarstvo za Republiku Srpsku. Premijer je bio Milorad Dodik, a nabavku je dobila neka slovačka firma. Pitanje je da li je i zašto Lajčak nagrađen i tko je to uradio: njegova vlada ili premijer RS-a. I jedni i drugi su imali jak razlog“, rekao je profesor Komšić.

Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare