Published On: Pet, kol 10th, 2018

OVAJ SIMPATIČNI DJEČAK SE NAORUŽAO, A TI? “Samo dobro naoružana BiH je mirna država”

Izjave aktuelnog srbijanskog ministra vanjskih poslova Ivice Dačića o Bosni i Hercegovini najbolji su dokaz namjere da se dovrši Miloševićev velikosrbijanski zločinački projekat, navode u priopćenju iz Građanskog saveza, te najoštrije osuđuju ratnohuškačke izjave visokih zvaničnika vlade Aleksandra Vučića i smatraju ih otvorenom prijetnjom državi BiH.

Ovo je novi zaokret u politici Građanskog saveza. Kritika očito pali. Naime Građanski savez nedavno je upozoren od US ambasade zbog svojih ratnohuškačkih izjava. Čitati danas kako GS osuđuje ratnohuškačke izjave naprosto je osvježavajuće za BIH. Moguće da im je pisac priopćenja skroz protvitao pa da sada netko drugi piše. To je lijepo i to treba podržati.

– Smatramo da je pokušaj podjele države Kosovo kojem svjedočimo ustvari pokušaj da se stvori presedan koji bi se onda koristio na BiH. Bilo kakva razmjena teritorija ili dogovor o podjeli je stvar koja se samo tiče države Kosovo i Srbije i ne može se dovoditi u vezu sa Bosnom i Hercegovinom, ističu iz GS-a.

Time se GS prometnula i kao globalna, internacionalistička stranka. Ako oni kažu da ne može onda ne može. BIH se tako može pohvaliti da prva u regionu ima stranku geopolitičkog univerzalnog spektra, koja će zaustaviti i politička stremljena širom svijeta, ako im to bude ćeif. Jer Čolpo je važan. A i naoružao se.

Podsjećaju da Ustav Bosne i Hercegovine isključuje mogućnost legalne podjele zemlje, stoga je sastavni cilj velikodržavnog projekta iz susjedstva nasilna podjela Bosne i Hercegovine.

Ovo je također važan detalj u politici ove tviter stranke. Sada najednom poštuju Ustav BIH. Kada treba pogaziti Hrvate ili Srbe u FBIH onda je Ustav komad papira koji se javno cijepa. Kada se brani unitarizam i bošnjačka nacionalna ideja bošnjačke Bosne, u kojoj postoji povlaštena kasta a ostalo su sve “četnici, ustaše, balije i isilovci” onda Ustav nije važan.

I na kraju, svako priopćenje GS-a završava jednim šizoidnim zaključkom. Oni impliciraju da će Dodik i Čović napustiti predsjedništvo nakon što uđu u njega i tako uništiti državu. To će reći da GS vjeruje u nemoguće?

– Imajući u vidu da je Čović – Dodik osovina spremila Plan B po kojem planira uništiti Predsjedništvo Bosne i Hercegovine kao suverena, još jednom pozivamo građane Bosne i Hercegovine da to spriječe glasajući za Željka Komšića koji jedini može pobijediti prorusku koaliciju Čović – Dodik, kažu iz ove stranke.

Na kraju, ponovo pozvali su ljude da se naoružaju:

– Mi u GS-u smatramo da je samo dobro naoružana Bosna i Hercegovina mirna Bosna i Hercegovina. Naša eventualna slabost može, ratnički raspoloženim susjedima, dati ohrabrenje da vojnim putem pokušaju doći do uspješne podjele Bosne i Hercegovine, zaključuju iz GS-a.

 

Koje vruće ljeto u BIH. Kojih li perspektivnih lidera. BH mladost nema čemu da se brine. Mladi su pametni. Iseljavaju se.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x