Published On: Uto, srp 17th, 2018

OVAJ ČOVJEK JE NEUMORAN Vida jučer šest sati predvodio ludnicu u Zagrebu, a danas nastavio istim tempom kod kuće: ‘Otkud mi glas? Rakijica!’

Od jutra se ovaj gradić pripremao za doček, vrtio se ražanj, raširene su zastave, postavljeni transparenti, a svi su Vidini sugrađani nabavili majice s natpisom “Brate, ja sam iz Miholjca!”, kakvu je i on sam nosio na proslavi dan prije.

Odjeven u slavonsku narodnu nošnju, sa srebrnom medaljom oko vrata, Vida je u kočiji s konjima kroz Vukovarsku ulicu, duž koje su ga pozdravljali oduševljeni građani, stigao do gradskog središta, gdje mu je u parku kod dvorca Prandau-Mailath priređen svečani doček uz tamburaše i vola na ražnju.

Donji Miholjac, 170718.
Docek Domagoja Vide u rodnom Donjem Miholjcu.
Na fotografiji: Ivana i Domagoj Vida okruzen brojnim navijacima i sugradjanima.
Foto: Vlado Kos / CROPIX

CROPIX

 

– Hvala svima na dočeku. Lakše mi je bilo igrati finale, nego stati ovdje pred vas – rekao je Vida.

Sugrađanima je prenio pozdrave suigrača i stručnoga stožera te im je u njihovo ime zahvalio na potpori tijekom Svjetskoga nogometnog prvenstva u Rusiji.

– Bez vas ne bi bilo ovoga, uživajte u ovome trenutku i nadam se da se svi sretni i ponosni na nas – poručio je navijačima Vida.

Domagoju Vidi čestitao je i donjomiholjački gradonačelnik Goran Aladić.

– Majstore, kapa do poda. Jedna riječ bi bila to – neopisivo – poručio je gradonačelnik Aladić.

Donji Miholjac, 170718.
Docek Domagoja Vide u rodnom Donjem Miholjcu.
Na fotografiji: Domagoj Vida okruzen brojnim navijacima i sugradjanima.
Foto: Vlado Kos / CROPIX

CROPIX

 

Velikim pljeskom Donjomiholjčani su pozdravili i Domagojeva sina Davida, koji mu se pridružio na pozornici, a tamburaši su odsvirali “Vidin bećarac”, posebno pripremljen za tu prigodu.

Vidno ganuti Vida rekao je okupljenima da ni u najluđim snovima nisu očekivali onakav doček u Zagrebu i da je njihova najveća pobjeda što su ujedinili Hrvate.

– Do nas su stizali slike, videa, ali nismo mi tamo u Rusiji mogli ni pojmiti kakav nas spektakl očekuje. Tek smo ujutro svega postali svjesni… Ma ne, nismo ni danas još potpuno svjesni što smo napravili – rekao je Vida sa širokim osmijehom, koji je postao njegov zaštitni znak jer mu ne silazi s lica. Prije nego što je počela zabava u njegovu rodnom mjestu, pitali su ga kako podnosi slavlja posljednjih nekoliko dana.

– Slavilo se, dugo u noć. Otkud mi glas? Od dobre rakijice – ispratio je novinare sa šalom Vida i produžio sa svojim sugrađanima uživati u slavonskoj rakiji, fišu, mesu s ražnja i neizostavnom zvuku tamburice.

Donji Miholjac, 170718.
Docek Domagoja Vide u rodnom Donjem Miholjcu.
Na fotografiji: Domagoj Vida okruzen brojnim navijacima i sugradjanima.
Foto: Vlado Kos / CROPIX

 

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x