Published On: Thu, Jun 8th, 2017

Ova Novosađanka je bila Titova miljenica i najljepša jugoslovenska pjevačica i voditeljica

Ako ste se nekad pitali koja je pjevačica bila omiljena Josipu Brozu Titu, odgovor se krije u imenu Vere Cvetinović, novosadske novinarke, voditeljice i pjevačice.

Vera Cvetinović Titu je pjevala trideset puta, a često je on po nju slao vozača i luksuzni auto kako bi njegove zabave upravo ona uveličala pjesmom. U doba najveće televizijske popularnosti nazivali su je jednom od najljepših žena u Jugoslaviji.

“Tih godina sam pjevala pjesme Ivice Šerfezija, Đorđa Marjanovića i Tereze Kesovije. Kada sam s društvom krenula na turneju po Južnoj Americi naučila sam i tatine zagorske i mamine srpske pjesme.

U međuvremenu, Izvršno vijeće Vojvodine je u jesen 1974. u Mošinoj vili na Fruškoj gori pripremalo prijam za Josipa Broza, pa su me pozvali da prvi put pjevam Titu.

U to vrijeme nosile su se mini suknje, a ja sam na prijem u prirodi krenula sa starom bakinom dugom haljinom, kojom sam privukla njegovu pažnju, jer sam rekla da je izrađena od starih zavjesa iz Zagorja” , rekla je Vera jednom prilikom.

Ipak, Verina pjevačka karijera bila je samo hobi. Nakon što je diplomirala novinarstvo zaposlila se kao voditeljica i glazbena urednica na Radio Novi Sad, a kasnije i kao televizijska voditeljica.

Vera Cvetko Titu je pjevala sve do smrti, 1980. godine, a naknadno je kazala da je Tito bio vidno bolestan i da ju je to jako ražalostilo.

Posljednji put je Tito navodno tražio da sjedi pored njega, a njegove pudlice su je uznemiravale pri izvođenju pjesme.

I danas živi u Novom sadu i vlasnica je malog hotela koji je prepun slika Tita i Jovanke.