Published On: Ned, ruj 15th, 2013

OV LJUBUŠKI: Petero pravaša izišlo iz Jurišića, porodilišta će biti..

Iako je bilo samo šest točaka na dnevnom redu OV-a Ljubuški, sjednica je razmjerno dosta trajala i bila zanimljiva i na trenutke burna i polemična. Najveći razlog tome bilo je pitanje prestanka rada rodilišta u Ijubuškom Domu zdravlja, no i neke druge teme i aktualni događaji zaokupili su pozornost vijećnika.

 

Sjednici su nazočili i predstavnici Udruge mladih Agape, koji su organizirali prosvjed i prikupljaju potpise građana protiv zatvaranja rodilišta, i ravnatelj Doma zdravija Ljubuški  dr. Srećko Matić. Odmah na početku predsjednik OV-a Toni Kraljević upoznao je Vijeće da mu se službeno obratilo petero dosadašnjih vijećnika HSP-a BiH: Petar Majić, Ivan Pavlović, Igor Bradvica, Šimica Jurič i Ivica Vizentaner i obavijestili ga kako istupaju iz kluba HSP-a BiH i odsad će djelovati kao neovisni vijećnici.

 

O prestanku rada rodilišta raspravljano je na aktualnom satu i o tome postavljeno više pitanja na koja je odgovarao ravnatelj Matić, a bit njegova obrazloženja zašto je trenutačno “stavljeno izvan  funkcije” je da nema uporišta u važećim zakonima da može postojati, da nema potrebne uvjete za rad  najvažnije – “tko će biti odgovoran ako stvari krenu po zlu?” Na kraju je na prijedlog Nevenka Barbarića usvojen zaključak da se u dogovoru s mjerodavnim ministarstvom pokrene postupak i potrebne djelatnosti da se rodilište ponovno otvori.

 

Usvojen je prijedlog rješenja o davanju suglasnosti na statut JU Kulturno sportski centar i zaključak o neprihvaćanju ponude Hercegovina osiguranja za preuzimanje građevnog zemljišta te više odluka o dodjeli koncesije za korištenje zemljišta u poljoprivredne svrhe.

 

Ivan Kaleb | Večernji list

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare