Published On: Pon, pro 21st, 2015

Otvoreno pitanje g. Ivi Komšiću gradonačelniku Sarajeva


Poštovani g. Komšiću. Danas nam je mnoštvo naših čitatelja iz Sarajeva raznih vjeroispovjesti i različitih etničkih pripadnosti poslao mail s pitanjem tko je odgovoran zato što u Sarajevu nema okićenih jelki po gradu i što su gradske ulice okićene na način da se nigdje ili gotovo nigdje ne mogu primjetiti božićni simboli. Pa čak niti Djed Mraz koji ne pripada dirketnom nasljeđu Crkve.
Pored toga dobili smo fotografiju Štrosmajerove ulice, frontalne ulice ispred Katedrale koja je potpuno neukrašena i neosvjetljena kao i sama Katedrala.
Ranijih godina Sarajevo je bilo najnormalnije ukrašeno kao i svih drugih godina poslije rata.
Naši čitatelji se pitaju što je uzrok tome da ove godine to nije tako?
Čitatelji se pitaju što je uzrok tome, nedostatak novca očito nije budući da je grad ukrašen “novogodišnjim” svjetlima ali ne i božićnima. Pitaju se na kome je odgovornost i hoće li gradske vlasti poduzeti nešto po tom pitanju i traže odgovore. Isto pitanje slali su na sarajevske medije i gradske adrese no nisu naišli na odgovore.
Ne želeći ni na koji način poticati bilo kakvu netoleranciju i nesnošljivost u vrijeme vjerskih blagdana koje nadolaze naglašavamo da je veći  dio upita koji smo dobili poslan od strane  sarajevskih Bošnjaka koji tvrde da je Sarajevo oduvijek bio grad otvoren svima, te naglašavaju kako ovakvo okićeno Sarajevo  i njima samima smeta jer se šalje loša poruka suživota kroz tu svojevrsnu božićnu cenzuru koja jse u Sarajevu do sada ne pamti.
Stav Vaše stranke  a i Vas osobno uvijek je bio da je Sarajevo europska prijestolnica i da će takav i ostati. Sarajevo je još uvijek glavni grad svih nas. Stolni grad svih građana BIH i svih naroda ove zemlje. U mnogo manjim sredinama od Sarajeva u doba svih vjerskih praznika najnormalnije se ukrašavaju ulice i slave Bajrami, Božići, Ramazani.
Ukoliko su primjedbe naših čitatelja točne, i ukoliko jest na sceni takva vrsta ignoriranja Božića molim Vas lijepo da nam odgovorite što se točno događa?
Jesu li gradske vlasti na bilo koji način sugerirale kako grad treba biti okićen i ako da zašto su to učinile?
Unaprijed hvala na odgovoru.
PoskokOnline team. 

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare