Published On: Thu, Sep 14th, 2017

Otvoreno pismo predsjednika Napretka Varaždin Franji Topiću: Okružio si se ljudima koji pojma nemaju a društvom upravljaš kao “drug Tito”

Poštovani gospodine predsjedniče Topiću, poštovana upravo u Zagrebu, Sarajevu… Pišem Vam pismo u ime podružnice Varaždin, i to kao njen predsjednik, koja slavi 95. godišnjicu ove godine osnutka, a prošle godine 20 godina obnove. Kad stavim u korelaciju središnjicu u Sarajevu, glavnu podružnicu u Zagrebu…i podružnicu u Varaždinu i damo neke varijable kao npr. sredstva s kojima raspolažemo ili smo ih dobili u Sarajevu, Zagrebu, Kirije, raznih donacija…i rezultata tada bi vidjeli da Napredak u Varaždinu uvjerljivo pobjeđuje.

Ugašene su mnoge podružnice kao npr. Pula, Rijeka, Karlovac, Osijek, Okućani, Šibenik, Banja Luka… međutim Varaždin radi i financira se a to upozoravamo godinama zahvaljujući ambulanti obiteljske medicine dr. Željke Bošnjak. Prije 2 mjeseca Antonija i Marija Bošnjak, moja djeca bile su na 19.-toj ljetnoj školi njemačkoga jezika u Beču i to uredno platili 1.800 eura. A članovi Napretka su u navedenoj obitelji svi, a otac predsjednik i član 25 godina, Željka član 22 godine, a djeca od 1999. i 2000. godine.
Kroz ovih 18 ljetnih škola njemačkoga jezika u Beču uvijek smo financirali kandidate s 200-300 eura i to više od 30 kandidata, a ove godine obitelj Bošnjak za svoju djecu 1800 eura.
Središnjica i Zagreb raspolažu znatnim sredstvima a sve u Varaždinu izdržava i radi, volontira, plaća hladni pogon, daruje financijsku pomoć učenicima, studentima…a predsjednik, Slavica, Goran, Vanja i ostali živo im se „fućka“ za varaždinsku podružnicu kao što se živo „fućka“ području varaždinske biskupije i to gradovima i općinama i županijama gdje Napredak djeluje. Već sam rekao koja su naša primanja, međutim, predsjednik kao naš „drug Tito“ tjera svoje, a „jake snage“ u Sarajevu, Zagrebu…ga podržavaju. Vidiš gospodine predsjedniče da se s tobom u mnogim stvarima ne slažem i trebaš znati i stalno to ponavljam da od 14.-te godine radim i stvaram, a kao student na Zagrebačkom sveučilištu od 4. godine studiranja, tri sam imao rekord zarade za student servis.

Darovao sam 1974. godine uzoritom kardinalu Kuhariću o čemu je izvijestio i Glas Koncila. Također fantastična suradnja je sa Salezijancima, dominikancima, franjevcima Bosne, franjevcima Ćirilo-metodske, isusovcima,…kao i ženskim redovima, ali međutim s tobom i Antom Jelićem (moja supruga) nemamo ništa zajedničkog. Tebe molim kad kažeš „Napredak me stvorio“, „Napredak platio ručak“…i informacije zašto se zanimam za stanje u Sarajevu i Zagrebu…pa ja sam član i borim se za opće dobro.

A 2013. rušio sam ministra Jovanovića (potpis na televiziji na 1. mjestu), kao i u svojoj školi, društvu i ponosim se radom i rezultatima. Davno smo upozoravali prof. Bišćan, dr. Luetić, dr. Novak, u vezi Kirije iz Zagreba međutim ti tjeraš svoje. Vidim da mediji, uskoro policija, uskoro pravosuđe, uskoro kritična masa neće to dozvoliti, a upozoravam te da sve zna uzoriti kao i mnogi svećenici u Bosni i Hrvatskoj. Okružio si se sa ljudima koji pojma nemaju samo se sjeti 25. siječnja 2016., Varaždina i analize izložbe i rada. Što se tiče Slavice i njenog rada, bio bih sretan da mogu popiti kavicu „u Vašim prostorijama“ Zagrebu i Sarajevu. Vas dvoje sve ste stvorili i ja se divim kako radite, odlučujete i koliko identično misli Slavica, Goran…kao ti.

Pozdrav od predsjednika, supruga, oca, profesora…koji je dobronamjeran i kao prof. statistike događaje predviđam da me događaji ne zateknu
Ivan Bošnjak, prof.
Predsjednik HKD Napredak
Varaždin

Dnevnik.ba