Published On: Sri, pro 28th, 2016

Otvoreno pismo: Inzko vojskom prijeti Republici Srpskoj

Karišik je istaknuo kako Inzko svojim postupcima i prijetnjama intervencijom potiče državni terorizam velikih naroda nad malim.
Predsjednik Udruženja “Zavet otadžbini” iz Beograda Milenko Karišik uputio je otvoreno pismo visokom predstavniku u BiH Valentinu Inzku u kojem ga poziva da umjesto što izjavama priziva rat, ispuni svoju dužnost – da se bori za mir.
“Kao visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH, Inzko je dužan boriti se za mir. Umjesto toga, on svojim izjavama priziva rat i prijeti da će zatražiti vojnu intervenciju protiv Republike Srpske, i to intervenciju onih koji su izazvali opći kaos u Afganistanu, Iraku, Libiji i Siriji”, naveo je Karišik u pismu.
Kaže kako Inzko prijeti intervencijama onih koji su ”okupirali Kosovo i Metohiju, kolijevku srpskog naroda i države, a da osiromašeni uran koji su bacili i dalje ubija narod u Srbiji i Republici Srpskoj”.
Karišik je istaknuo kako Inzko svojim postupcima i prijetnjama intervencijom potiče državni terorizam velikih naroda nad malim.
“Inzko će na taj način izazvati veliko zlo. Je li svjestan da Republika Srpska više nije sama, da je nestao unipolarni svijet?”, pita Karišik i kaže da je upravo intervencijama koje Inzko spominje izazvan terorizam od koga ginu nedužni ljudi diljem Europe, prenijela je Srna.
Komentirajući Inzkovu izjavu da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik “prešao crvenu liniju”, Karišik je naglasio kako je Inzko tu liniju sam zacrtao, ali da ju je i odavno prešao tako što se opredijelio za isključivo jednu stranu u BiH – da izvršava volju Bakira Izetbegovića.
“Inzko je otišao i izvan BiH, pa je izjavio da će se Melanija Trump ‘sjetiti šta je radila JNA u Sloveniji’. Sjetiće se ona i poruka koje su joj prenijeli djed i otac – od čije okupacije je srpska vojska oslobodila Sloveniju 1918. godine”, dodao je Karišik.
Smatra kako bi međunarodna zajednica, kada bi zaista bila ono za što se predstavlja, odavno intervenirala i smijenila visokog predstavnika u BiH.
“Očito da je on pod zaštitom onih čiju volju izvršava, onih koji ga ‘debelo’ plaćaju u zemlji u kojoj vlada siromaštvo među pripadnicima sva tri naroda. Inzko svojim postupcima ne želi dobro nijednom narodu u BiH”, poručio je Karišik u otvorenom pismu.
bljesak.info

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>