Published On: Wed, Nov 20th, 2013

Otvoreno pismo HRT-u

Nakon što nam je HRT plasirao “jako cijenjenu i poštovanu” osobu iz Bosne i Hercegovine kroz emisiju Aleksandra Stankovića, te nam kroz njegov lik i djelo objasnio kako iznimno dobro živimo, bolje od druga dva naroda u BiH, danas nam vjerojatno opet žele poručiti da predobro živimo i previše prava imamo pa ukidaju svoje dopisništvo u Mostaru i Sarajevu.
Ne samo da ukidaju dopisništvo, nego nam licemjerno u priopćenju kažu da će nam jednako biti posvećeni te da nećemo biti uskraćeni u programskom sadržaju.
Vjerojatno nam pri tom poručuju: “Pratite nas i gledajte dalje jer bit će još podobnih gostiju iz BiH koji će vam objasniti da vam nikakva prava nisu potrebna, dapače, imate ih previše”.
Hvala HRT-u i njegovom glavnom uredništvu što shvaćaju u kakvom su položaju Hrvati u BiH, s obzirom da kao konstitutivan narod nemamo pravo na TV kanal na svom jeziku, te nam vi uskraćujete jedini glas u svijet preko televizije.
Ne možemo da se ne osvrnemo na Sinišu Glavaševića, heroja Vukovara, koji se u svom posljednjem izvješću iz okupiranog Vukovara obratio s riječima: ” Hvala Zagreb, nemojte mi to odsjeći”.
Nama očito nije dopušteno pravo niti na posljednje izvješće ili smo ga možda, po mišljenju uredništva HRT-a, imali u liku i djelu spomenutog gospodina koji tolerantnim jezikom ugledne građane naziva glupima.
Ostaje na nama da sami dođemo do zaključka šta to čini javna televizija Republike Hrvatske i pod čijim pokroviteljstvom.

Skupina mladih iz BIH l stiglo na Desk