Published On: Čet, stu 9th, 2017

Otvoreno pismo Dragana Kalinića: Istina oko Daytona izaći će na vidjelo

“Povodom pronalaska ‘originala Dejtonskog mirovnog sporazuma na Palama’ nisam se do sada oglašavao, jer je moje principijelno opredjeljenje od početka bilo da policijski i pravosudni organi Republike Srpske, bez utjecaja sa strane, nezavisno rade svoj posao, u skladu sa profesionalnim normama i u saglasju sa zakonom.

Pri tome polazim od presumpcije nevinosti ko god da je u pitanju, a pogotovo kada se radi o mom dugogodišnjem šefu osiguranja i provjerenom prijatelju, g. Željku Kuntošu. Za njega uvijek mogu potvrditi da je radio profesionalno, odgovorno i lojalno prema službi i interesima Republike Srpske.

Ono što me kao čovjeka istinski boli i jako mi smeta jeste haranga na moju porodicu, a posebno suprugu Anu, koja već 10 godina u kontinuitetu traje u izvjesnim medijima, i koja koordinira sa mojim povratkom na javnu političku scenu.

Nedopustivo je da se ona, s obzirom na to da nije javna osoba, medijski eksploatira, a da to  nikada nije željela. Dobronamjerni će razumjeti da to uništava i naš brak.

Neka bude jasno da to neću dozvoliti, i u tu svrhu koristit ću sva pravna sredstva zaštite.

I konačno, uvjeren sam da će u ovoj priči oko ‘Daytona’ tijekom dalje istrage istina izaći na vidjelo, pa ćemo, nadam se, saznati tko su autori i koautori svega ovoga.

A, zbog članova moje porodice, koji su, ni krivi ni dužni, postali kolateralna šteta moje javne funkcije, uslijedit će niz tužbi pred nadležnim sudovima.”

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x