Published On: Pet, pro 21st, 2012

Otvorena izložba 'Imate li Begovića u primaćoj?'

U sarajevskoj Galeriji suvremene umjetnosti JAVA otvorena je izložba Imate li Begovića u primaćoj? umjetnika i reditelja Nedžada Begovića. Izložba će biti otvorena do kraja prosinca.

Autor o izložbi:

“Projekt Imate li Begovića u primaćoj? podrazumijeva konceptualnu igru autora sa vremenom recesije u kojoj živimo. Svi oblici podrške umjetnosti su uglavnom zamrli, a financijski tokovi zamrznuti. Konstataciju stanja autor simbolički predstavlja zakačkom za vješanje umjetničke slike. Zakačka je istrgnuta iz svoje osnovne namjene, a ugravirani potpis na zakački provocira gledatelja i definira autorov stav i nakanu da umjetnosti mora biti. Generalno radi se o odnosu nekog prethodnog vremena blagostanja, secesija, i vremena globalne krize, recesija.

Različiti povijesni konteksti daju i različita umjetnička djela. Autor, u svojim promišljanjima, vrijeme secesije promatra kroz nastanak Eiffelovog tornja, a vrijeme recesije tumači kroz zidnu zakačku za umjetničku sliku. Potreba da se umjetnost izrazi u bilo kojem vremenu je ista, samo život namješta drugačije uslove.”

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare