Published On: Sub, ruj 2nd, 2017

Istraga poslije šokantnih tvrdnji majke nestalog Amara Kozlića: Tužiteljstvo u Travniku provjerava navode o otmici VIJESTI

Nakon šokantne ispovijesti Elvedine Kozlić, majke Amara iz Nemile kod Zenice, za kojeg se pretpostavlja da je nestao u noći sa 4. na 5. veljače, Županijsko tužiteljstvo u Travniku poduzet će aktivnosti s ciljem provjere svih detalja koje je majka iznijela.

Vezano za navode majke nestalog A. K. u tekstu koji je objavljen u „Dnevnom avazu“, Tužiteljstvo će poduzeti odgovarajuće radnje u cilju provjere tih navoda – kaže Ernesa Beganović, stručna suradnica Tužiteljstva SBŽ.

Podsjetimo, majka nestalog Amara u razgovoru za Avaz iznijela je tvrdnje da je njen sin živ, otet ili ima amneziju.

Elvedina Kozlić: Očajna zbog nestanka sina.

Do nje su, kako je kazala, dolazile različite informacije, pa čak i da joj se sin nalazi u Belgiji. Primali su i šokantne poruke da im je sin živ i da ga ne traže jer ga nikada neće pronaći. S druge strane, u javnosti su se, također, pojavile brojne špekulacije. Jedni smatraju da je živ, dok drugi, pak, pričaju da ga obitelj krije.

 

 

Podsjećamo, tragedija se dogodila u dane vikenda, u noći sa 4. na 5. veljače ove godine. Trojica mladića su otišla u diskoteku u Vitezu, gdje su proveli večer, a oko ponoći su krenuli kući, gdje nikada nisu stigli.

Roditelji su prijavili nestanak sinova policiji. Potraga je odmah počela, a dan kasnije Audi, koji je vozio Amar i koji je u vlasništvu njegovog oca, uočen je u rijeci. U vozilu su pronađena tijela njegovih drugova, a Amara nije bilo.

Iz Tužiteljstva Srednjobosanskog kantona, koje provodi istragu u vezi s ovim slučajem, kažu da je u dosadašnjoj fazi utvrđivanja okolnosti nesreće nesporno utvrđeno da je vozilo skrenulo s kolovoza te prednjim dijelom upalo u korito rijeke Lašve i prevrnulo se na krov.

Nije utvrđeno postojanje okolnosti koje bi ukazivale na podatak je li neko drugo vozilo, odnosno neki drugi sudionik u prometu, uzrokovalo slijetanje vozila s kolovoza. Do sada još nije pronađeno tijelo A. K. iako sve okolnosti ukazuju na to da je bio u vozilu, dodaju iz Tužiteljstva.