Published On: Mon, Jun 26th, 2017

Otvoren košarkaški kamp Bojana Bogdanovića u Mostaru

Košarkaški kamp Bojana Bogdanovića otvoren je večeras na igralištima FPMOZ-a u Rodoču, penosi Pogled.ba

Na kampu sudjeluje 60 dječaka i 20 djevojčica iz 20 bh. klubova. Njih će košarkaškim vještinama, uz Bojana učiti i Bojanovi gosti, poznati košarkaši i treneri. Bojan je svim sudionicima kampa osigurao komplete sportske opreme “Adidas”, te nagrade za najuspješnije.

– Kamp je nastao sasvim slučajno u razgovoru s trenerima koji me vode praktički cijeli život. Došli smo na ideju da osnujemo kamp i pokušamo nešto pružiti ovoj djeci, jer kada sam ja počinjao igrati košarku, ovako nešto slično nije postojalo u Mostaru  – kazao je Bogdanović, koji se nada da će kamp postati tradicija.

Istaknuo je kako će tijekom trajanja kampa, on i treneri, pokušati djeci prenijeti neko svoje košarkaško znanje i iskustvo te usaditi radne navike.

– Ja se nadam da će im ovaj kamp biti odskočna daska – kazao je Bogdanović te dodao kako razmišlja i o košarkaškoj akademiji koja je trenutno još uvijek samo u fazi ideje.

Što se tiče njegove daljnje karijere, kazao je kako još uvijek ne zna gdje će igrati, no da se nada da ću završiti u ekipi u kojoj će imati važnu ulogu i minutažu.

Osim djece iz BiH u kampu sudjeluje i par djece iz Hrvatske i Slovenije.

Bojan Bogdanović je hrvatski profesionalni košarkaš. Poznatiji je pod nadimcima Babo i Bogie, a rođen je 18.4.1989. godine u Mostaru. S vremenom je izgradio vrlo uspješnu NBA karijeru u klubu Washington Wizards, a uz to je i hrvatski reprezentativac. Nakon Tonija Kukoča prvi je reprezentativac koji je uvršten u prvu petorku Europskog prvenstva.