Published On: Tue, Sep 19th, 2017

OTKUD MU TOLIKI? (NOVAC): Porno-snimkama od svećenika iznudili 250.000 KM

Njima se na teret stavlja krivično djelo ujcene, odnosno da su od katoličkog svećenika I. K. naplatili 250.000 KM da ne objave snimke na kojima se vidi da je prekršio celibat i imao seksualne odnose sa ženama. Radi se o najmanje tri snimka s dvije različite žene, koje su, po svemu sudeći, snimili osumnjičeni – kaže izvor blizak istrazi.

MODRIČA – Nezapamćen skandal potresa župu u Modriči, nakon što su tri osobe uhićene i pritvorene zbog sumnje da su seks-snimcima ucjenjivale katoličkog svećenika I. K. iz Modriče od koga su naplatile oko 250.000 KM da ne objave eksplicitne snimke njegovog seksa sa ženama, prenose nezavisne.com

Kako je potvrđeno “Novostima”, za ucjenu su osumnjičeni Aleksandar Vasiljević i Saška Kovačević iz Doboja i Milo Joksimović iz Modriče. Vasiljević i Kovačevićeva uhapšeni su 16. kolovoza u akciji “Steroid”, koju su sproveli inspektori Uprave kriminalističke policije MUP RS i PU Doboj. U nastavku akcije 28. kolovoza uhićen je i Joksimović.

– Njima se na teret stavlja krivično djelo ujcene, odnosno da su od katoličkog svećenika I. K. naplatili 250.000 KM da ne objave snimke na kojima se vidi da je prekršio celibat i imao seksualne odnose sa ženama. Radi se o najmanje tri snimka s dvije različite žene, koje su, po svemu sudeći, snimili osumnjičeni – kaže izvor blizak istrazi. On pojašnjava da je svećenik mjesecima plaćao osumnjičenima za šutnju novčano, a ponekad i u skupoj robi. Za isplatu je koristio i župni novac, a najvjerojatnije i donacije vjernika, jer je tražene iznose isplaćivao u sitnim apoenima od po 10 i 20 KM. Kada više nije mogao podnijeti namete osumnjičenih, odlučio je da sve prijavi policiji.

– Sprovedena je detaljna istraga, i Kovačević i Vasiljevićeva su uhvaćeni u zamku. Uhićeni su nakon što su u označenim novčanicama i na unaprijed dogovorenoj lokaciji od svećenika uzeli 15.000 KM – pojasnio je izvor iz policije. Tijekom istrage ispitano je i saslušano više svjedoka, da bi u nastavku akcije policija uhitila i Mila Joksimovića zbog sumnje da je sudjelovao u ucjeni. Rješenjem Osnovnog suda u Doboju svima je određen jednomjesečni pritvor, koji je u odnosu na Vasiljevića i Kovačevićevu prošlog tjedna produžen za još dva mjeseca. Na službeni upit “Novosti”, u PU Doboj je potvrđeno da su tri lica uhićena zbog ucjene, ali detalje nisu otkrivali. –

U akciji “Steroid” 16. kolovoza ove godine dva lica su lišena slobode zbog sumnje da su počinila krivično djelo ucjene. Po naredbi Osnovnog suda u Doboju izvršeni su pretresi stambenih i poslovnih objekata, te vozila koja osumnjičeni koriste, pri čemu su oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku – navode u PU Doboj. U policiji navode da je u nastavku akcije 28. kolovoza u Modriči uhapšeno još jedno lice. Svećenik I. K. koji je bio žrtva ucjene u telefonskom razgovoru nije htio komentirati ovaj slučaj, kao ni činjenicu da je prekršio celibat.

– Ne bih volio da to ide u javnost – rekao je I. K.